Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Οι Κούρδοι δύναμη εκδημοκρατισμού στην Ανατολή. Γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στην Άμιδα (Ντιγιαρμπακίρ)

Οι Κούρδοι είναι ο μοναδικός μη σημιτικός και μη μογγολικός λαός στη Μέση Ανατολή, μαζί με τους Πέρσες και θεωρούνται ο μόνος λαός... που είναι απελευθερωμένος από δογματισμούς και μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης στην εμπέδωση της Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή, εν αντιθέσει με τους Τούρκους και τους Άραβες, που επιμένουν σε πρακτικές ρατσιστικού και θρησκευτικού ολοκληρωτισμού.
Γι' αυτό, μετά την πρόσφατη επίσημη λειτουργία της Αρμενικής εκκλησίας, σήμερα γιόρτασαν τα Χριστούγεννα στην Εκκλησία της Παναγίας των Ασσυρίων, στην Άμιδα (Ντιγιαρμπακίρ), ιστορική πρωτεύουσα του εννιαίου Κουρδιστάν.
Στη σημερινή εορταστική Χριστουγεννιάτικη λειτουργία εκτός από τους Χριστιανούς συμμετείχαν και Μουσουλμάνοι, ενώ διαβάστηκαν προσευχές και έγιναν ευχές για τους δοκιαζόμενους λαούς της Συρίας και των άλλων αραβικών κρατών.
Στη λειτουργία, που άρχισε τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά το τυπικό των Χριστιανών της Ανατολής, συμμετείχαν πολλοί Χριστιανοί καθώς και Μουσουλμάνοι, που δεν διακατέχονται από τον σκοταδισμό των Τούρκων και Αράβων Μουσουλμάνων.
Η σημερινή λειτουργία, που τελείται με την υποστήριξη του Δημάρχου του Ντιγιαρμπακίρ αλλά και της Κουρδικής δημοκρατικής κοινωνίας, έχει ιδιαίτερο συμβολισμό και ιστορική σημασία για την ειρηνική συμβίωση λαών, πολιτισμών και θρησκειών, σε μια περιοχή που δοκιμάστηκε από τις σφαγές και τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, που υπήρξαν θύματα των Τούρκων εθνικιστών και των κεμαλιστών, ενώ συνεχίζονται οι διακρίσεις και οι διωγμοί των Τούρκων σουνιτών και του τουκρικού κράτους εναντίον των Χριστιανών και του Οικουμενικού Πατριαρχείου μέχρι σήμερα.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1321.html#.UNnIyWfN220

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...