Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Μέχρι και ποιός πέταξε τα σκουπίδια θα γνωρίζουν! Χάνει η λέξη ‘σκλαβιά’ το νόημα της!


Οι κάδοι robo-έχουν μια συσκευή ανάγνωσης RFID. Η Ολλανδία εξαπολύει τους ευφυής κάδους που απαιτούν την ταυτότητα πριν να δεχτούν σκουπίδια, και αφήνουν το φορτηγό να ξέρει πότε πρέπει να εκκενωθούν, δείχνοντας προς την ημέρα που όλοι θα πρέπει να πληρώσουμε για τα πράγματα που πετάμε. Συνολικά 6.000 έξυπνα δοχεία έχουν αναπτυχθεί σε όλη την Ολλανδία, η περιβαλλοντική διαχείριση των πόρων δεξαμενών έχει υπολογίσει ότι ακριβώς μια από τις σχετικές πόλεις (Γκρόνινγκεν) σώθηκε £72,000 κατά το πρώτο έτος της ανάπτυξής της, καθώς και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 18 τοις εκατό , αν και το Συμβούλιο φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο στη μείωση των κλοπών των κάδων.
Οι κάδοι robo-έχουν μια συσκευή
ανάγνωσης RFID στο καπάκι, και θα ανοίξει μόνο όταν παρουσιάζεται κάποια ταυτότητα. Η ποσότητα σκουπιδιών χρησιμοποιείται έπειτα για να υπολογίσει το λογαριασμό του πελάτη, αλλά τα πράγματα που πηγαίνουν στο σωρό ανακύκλωσης είναι ελεύθερα - έτσι το σχέδιο οδηγεί στην ανακύκλωση. Τα δοχεία ξέρουν επίσης πόσα σκουπίδια έχουν πεταχτεί, έτσι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο τηλέφωνό τους για να καλέσουν επάνω ένα φορτηγό πέρα από το δίκτυο GPRS της Vodafone όταν είναι πλήρη.
Η Vodafone και η διαχείριση των αποβλήτων που εφάρμοσαν το σύστημα, δίνουν έμφαση στην αποταμίευση άνθρακα και τα πράσινα πιστοποιητικά, αλλά το συμβούλιο ενδιαφέρεται για τη μειωμένη κλοπή, και τη δυνατότητα να αποφύγει στα κενά ανεπίσημα δοχεία που πολλαπλασιάζονταν σε ολόκληρη την πόλη.

eleftheroiellines.blogspot.gr

http://www.filoumenos.com
http://www.kalyterotera.gr/2012/12/blog-post_6390.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...