Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

17χρονη ομογενής με καρδιά χρυσάφι


Στο πλευρό των Ελληνόπουλων που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση αποφάσισε να σταθεί μια 17χρονη ομογενής από τις ΗΠΑ, που κατάφερε να συγκεντρώσει 80.000 δολάρια για την ενίσχυσή τους με τη βοήθεια των συμμαθητριών της.

Η τελειόφοιτη του λυκείου Τέναφλαϊ Χριστίνα Λεβέντη επικοινώνησε με την οργάνωση «Make a Wish» («Κάνε μια ευχή») και, έπειτα από εκατοντάδες τηλεφωνήματα και e-mail σε φορείς της ομογένειας και απλούς πολίτες, οργάνωσε μια εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τα «παιδιά της Ελλάδας».

 Την περασμένη Κυριακή, το κοινοτικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν γέμισε ασφυκτικά, καθώς χιλιάδες ομογενείς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Χριστίνας και έσπευσαν να στείλουν μήνυμα ελπίδας στους συμπατριώτες τους που πλήττονται από την κρίση.



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η 17χρονη μαθήτρια κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού για τη συγκινητική ομιλία της, την αγάπη και το ενδιαφέρον της για την πατρίδα της.

 «Αυτή η μίζερη Ελλάδα δεν είναι η χώρα που ήξερα» είπε η Χριστίνα, περιγράφοντας όσα είδε σε μια από τις πρόσφατες επισκέψεις της στη χώρα μας.

Η φτώχεια, η ανασφάλεια, η απαισιοδοξία και ο φόβος των Ελλήνων για το μέλλον τη συγκλόνισαν, όπως ανέφερε, και την ώθησαν να… αναλάβει δράση για να βοηθήσει τα άπορα παιδιά.

Την προσπάθειά της στήριξαν από την πρώτη στιγμή οι συμμαθήτριές της, όπως η Μαριέλλα Φιγκρουάισν, που σχεδιάζει να ταξιδέψει σύντομα στην Ελλάδα, και η Σάρα Ράτνερ, που δήλωσε περήφανη για τη φίλη της και δεν έκρυψε την αγάπη της για τα ελληνικά νησιά.

 Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των ομογενών.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν στο ελληνικό τμήμα του «Make a Wish» και, στη συνέχεια, θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη φτωχών οικογενειών με μικρά παιδιά και για την ενίσχυση ιδρυμάτων που φροντίζουν άπορα Ελληνόπουλα.

www.dimokratianews.gr

http://national-pride.org

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...