Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο Χριστιανισμός, η πιο διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο

Είναι ο Χριστιανισμός η πιο διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο; Αναμφισβήτητα ναι, λένε πολλές κυβερνητικές και θρησκευτικές πηγές. Ωστόσο, μεταξύ εκείνων που αγνοούν την πραγματικότητα είναι, ειρωνικά, οι Χριστιανοί στη Δύση-όπου η έννοια των διωγμών κατά των χριστιανών θεωρείται είτε κάτι το απίθανο, ή χειρότερα, το αναληθές.

"Η άγνοια" είναι η παρωπίδα που φοριέται από τη Δύση, λέει ο Michael Horowitz, ένας Αμερικανοεβραίος ακτιβιστής που επίσης γράφει για τους διωγμούς κατά των χριστιανών παγκοσμίως. Η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τη μεταχείριση των χριστιανών σε παγκόσμιο επίπεδο "ενισχύεται από τις προκαταλήψεις και τις συμβατικές πεποιθήσεις που οδηγούν πολλούς στη Δύση να απορρίπτουν τους διωγμούς κατά των χριστιανών ως κάτι το απίθανο, το αναληθές και το αδύνατο", είπε ο Horowitz Toronto στην εφημερίδα Star.
Επειδή ο Χριστιανισμός είναι καταγεγραμμένος ως η θρησκεία των πιο πλούσιων και ισχυρών κρατών του κόσμου - και έχει μια ιστορική καταγραφή της βαρβαρότητας που πάει μαζί – η σύγχρονη ελίτ είναι μαθημένη να σκέφτεται τους χριστιανούς ως τους διώκτες και όχι ως τα θύματα, λέει ο Horowitz.
«Υπάρχει ακόμη η νοοτροπία ότι ο Χριστιανισμός είναι λευκός, δυτικός και ευρωπαϊκός", προσθέτει ο Paul Marshall του Ινστιτούτου Hudson στην Washington, DC, ο οποίος είπε στην εφημερίδα ότι το πρόσωπο του Χριστιανισμού έχει αλλάξει δραστικά από αυτό που ήταν κάποτε.
«Ο μέσος Χριστιανός, αν κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον όρο, είναι τώρα μια νιγηριανή γυναίκα», λέει ο Marshall, συν-συγγραφέας ενός βιβλίου 1997 σχετικά με τους διωγμούς κατά των χριστιανών, με τον τίτλο ‘Their Blood Cries Out’ (‘Το αίμα τους βοά’), δήλωσε στην εφημερίδα.
Σχεδόν όλες οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και κυβερνητικοί οργανισμοί της Δύσης που παρακολουθούν την κατάσταση των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο συμφωνούν: Ένας αριθμός μεταξύ 200 με 230 εκατομμύρια πιστών αντιμετωπίζουν καθημερινά απειλές θανάτου, ξυλοδαρμούς, φυλακίσεις και βασανιστήρια, και επιπλέον 350 εκατομμύρια έως 400 εκατομμύρια βιώνουν διακρίσεις σε τομείς όπως η απασχόληση και η στέγαση. Μια συντηρητική εκτίμηση του αριθμού των χριστιανών που σκοτώθηκαν για την πίστη τους κάθε χρόνο είναι περίπου 150.000.
Η οργάνωση ‘Pew Forum on Religion and Public Life’ ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης τον περασμένο μήνα σχετικά με τις διώξεις κατά των χριστιανών, ότι οι Χριστιανοί «παρενοχλούνται» από παράγοντες της κυβέρνησης σε 102 χώρες και από κοινωνικούς παράγοντες, όπως τον νόμο του όχλου, σε 101 χώρες.
Η έκθεση, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε: «Συνολικά, οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν κάποια μορφή παρενόχλησης στα δύο τρίτα όλων των χωρών», ή σε 133 έθνη.
Εκπρόσωπος του Pew Forum είπε στην Star ότι οι Χριστιανοί αντιμετωπίζουν παρενοχλήσεις σε περισσότερες χώρες «από οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική κοινότητα». Σε ακόμα πιο σαφείς όρους, ειπώθηκε στο συνέδριο ότι "τουλάχιστον" το 75 τοις εκατό όλων των θρησκευτικών διώξεων του κόσμου στρέφεται κατά των χριστιανών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο όρος "παρενόχληση" καλύπτει αυτοδικίες και τρομοκρατικές επιθέσεις κατά χριστιανών σε περισσότερες από δώδεκα μουσουλμανικές χώρες.
Η Open Doors International, η μεγαλύτερη οργάνωση του κόσμου για τους διωκόμενους χριστιανούς, απαριθμεί τις 10 πιο καταπιεστικές χώρες για τις μειονοτικές θρησκείες και τους Χριστιανούς και ειδικότερα: η Βόρεια Κορέα, το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, η Σομαλία, οι Μαλδίβες, το Αφγανιστάν, η Υεμένη, η Μαυριτανία, το Λάος και το Ουζμπεκιστάν.
Ενώ η δεινή κατάσταση των Χριστιανών στις κομμουνιστικές και πρώην κομμουνιστικές χώρες, που ήταν τόσο διαδεδομένη κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, είναι "χαλαρώνει αργά," είπε ο Μάρσαλ στην Star, τα πράγματα χειροτερεύουν στην Ινδία και σε όλο τον μουσουλμανικό και αραβικό κόσμο, όπου ακόμα και η κατοχή μίας Αγίας Γραφής είναι επικίνδυνη.
Γιατί λοιπόν, οι Χριστιανοί της Δύσης, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν βασικές ελευθερίες στην άσκηση των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, δεν βγαίνουν στους δρόμους και δεν ζητούν να αναληφθεί κάποια δράση; “Because most of the
"Επειδή οι περισσότεροι από τους διωγμούς κατά των χριστιανών δεν συμβαίνουν στο κατώφλι μας και το θέμα δεν παρουσιάζεται γενικά από τα mainstream μέσα ενημέρωσης," λέει στην Star ο Corey Odden, Διευθύνων Σύμβουλος της ‘Φωνής των Μαρτύρων’ (‘Voice of the Martyrs’) του Καναδά.
"Η έλλειψη κατανόησης προέρχεται από έλλειψη γνώσης."
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...