Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Απομένει οι Έλληνες να ελευθερώσουν την Πρωτεύουσά τους.

Συγκλονιστικός ο πατέρας Ανανίας Κουστένης. Και τι δεν είπε... "Απομένει να στείλει ο Θεός ένα Χριστιανό Μεγάλο, να ενώσει τους Έλληνες και τους ανθρώπους όλους στο όνομα του Χριστού"


" Όπως ήταν θέλημα Θεού να τουρκέψει η Πόλη, έτσι και τώρα είναι θέλημά Του να μας επιστραφεί"


youtube: Προσέξτε εδώ τα λόγια του π. Ανανία Κουστένη (απόσπασμα από την ομιλία του στην ακολουθία της Γ´ Στάσης των Χαιρετισμών την 25ην Μαρτίου 2011, στον Ιερό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς).
«Η Ελληνική Επανάσταση (του 1821) δεν τελείωσε... απομένει η ελευθερία της πρωτεύουσάς μας (...) Θα μεγαλώσει το Γένος και έθνος των Ελλήνων και θα μεγαλουργήσει για μία φορά ακόμη». Ο π. Ανανίας Κουστένης αναφέρει αυτό που σε μια συνέντευξή της το 2004 η κα Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ είχε πει: «...οι Έλληνες είναι ο μόνος λαός που δεν ελευθέρωσε την κοιτίδα του Γένους, δηλαδή την Κωνσταντινούπολη. Και γι´ αυτό νόμισαν ότι κάνοντας την Αθήνα πρωτεύουσα θα έπρεπε να βάλουν τη μεγάλη αίγλη του Περικλή και να θεωρηθούν οι Ρωμιοί ως απόγονοι κατ´ ευθείαν του Περικλή και να ξεχαστεί το επίτευγμα της Ρωμιοσύνης, γιατί αυτό είναι το Βυζάντιο, που ήταν για 1.000 χρόνια αυτοκρατορία παγκόσμια. Όλο αυτό το σύμπλεγμα απέναντι στο Βυζάντιο οφείλεται στο ότι έφυγαν μακριά και δεν κατάφεραν να σταθούν στην Πόλη, που ήταν η κοιτίδα του Γένους. Είναι ο μόνος βαλκάνιος λαός που δεν ελευθέρωσε την κοιτίδα του Γένους, την Κωνσταντινούπολη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

το είδαμε στο orthodoxia-ellhnismos

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...