Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Μητσοτάκης: Αυτό θα γίνει με τις παλιές ταυτότητες! Τι είπε για τα «τσιπάκια»

Με κουτοπονηριές προσπαθεί να καλοπιάσει για τις νέες ταυτότητες

Για τις νέες ταυτότητες με μια... παραίνεση στους πολίτες που δεν τις επιθυμούν μίλησε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των νέων ταυτοτήτων λέγοντας ότι με τη νέα ταυτότητα θα κάνουμε ασφαλείς συναλλαγές και δεν θα μπορούν να πλαστογραφηθούν.

«Δεν θα μιλήσω για τα fake news που διακινούν επιτήδειοι. Θεωρώ ότι είναι μειοψηφία. Ούτε τσιπάκια έχουν ούτε μικρόφωνα. Ας μην γίνουν οι πολίτες θύματα εμπαιγμού. Ας μην σπεύδουν να βγάλουν νέες ταυτότητες παλαιού τύπου γιατί σε λίγο δεν θα ισχύουν οπότε τζάμπα μπαίνουν στην ταλαιπωρία και επιβαρύνουν τα αστυνομικά τμήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο κυβερνητικά στελέχη έχουν αναφέρει πως οι νέες ταυτότητες πρέπει να έχουν τσιπάκι, «διότι αν θέλει ο πολίτης σε μία δημόσια υπηρεσία που υποστηρίζει την δυνατότητα να ταυτοποιηθεί περνώντας την κάρτα του, έτσι θα μπορεί να το κάνει. Δεν υπάρχει άλλη χώρα πλην της Ελλάδας και της Ιταλίας που υπάρχουν χάρτινες ταυτότητες». Άρα θα έχουν τσιπάκι!

ΨΕΥΤΗΣ

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...