Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

«Να παρ’ η ευχή. Βγήκαμε στην έρημο για τα άκτιστα φώτα και όλο τα κτιστά κυνηγάμε». [ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ]

 
Η είδηση:
Η ΑΒ Βασιλόπουλος ανοίγει κατάστημα στις Καρυές του Αγίου Όρους!

 Διαβάζουμε και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας! Τί δουλειά έχει στο Άγιον Όρος ένα ολόκληρο σουπερμάρκετ; Δίνοντας όμως λίγο προσοχή στην αρθρογραφία σχετικά με την πολεμική που διεξάγεται στο Αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους καταλαβαίνει κανείς ότι αρχίζει να υλοποιείται το σχέδιο μετατροπής του Περιβολιού της Παναγίας σε τουριστικό θέρετρο. Οι υπηρεσίες που παρέχονται στοχεύουν σε ένα ευρύτερο κοινό που δεν βλέπει το Άγιον Όρος όπως πρέπει να είναι αλλά ως τόπο αναψυχής και χαλάρωσης. Και όταν λέμε «ευρύτερο κοινό», μην το δένουμε κόμπο ότι θα είναι μόνο άντρες. Οι εχθροί της Ορθοδοξίας θα προσπαθήσουν στο μέλλον να σπάσουν το άβατο του Αγίου Όρους συμπεριλαμβάνοντας και τις γυναίκες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι από τις πρώτες εταιρείες που έβγαλε ομοφυλοφιλική διαφήμιση

Τί έχουν πάθει εκεί στην ‘Ιερά’ Επιστασία; 

Δεν υπάρχει επιτέλους ίχνος τσίπας πάνω τους; 

Φόβος Θεού δεν υπάρχει; Φραγμός δεν υπάρχει; 

Τα μηνύματα που μεταφέρουν με αυτήν τους την κίνηση δεν τα βλέπουν; Τί άλλο θα θυσιάσουν στον βωμό του χρήματος;

Σε άρθρο, το οποίο ασχολείται με τις οικονομικές επενδύσεις και τα αναμενόμενα κέρδη της φιλοΛΟΑΤΚΙ ΑΒ Βασιλόπουλος, θυγατρικής της Ολλανδικής Ahold Delhaize Group, αναφέρεται ότι το προσωπικό «θα προέρχεται από εργαζομένους στις Μονές του Αγίου Όρους».

Σε άλλο άρθρο το οποίο επίσης ασχολείται κυρίως με τις επιχειρηματικές κινήσεις και τα κέρδη της εταιρείας ΑΒ Βασιλόπουλος, καθότι το οικονομικό κέρδος έχει γίνει πια θρησκεία στην κοινωνία μας, αναφέρεται ότι τους ζητήθηκε να ανοίξουν κατάστημα στις Καρυές. Εμείς αναρωτιόμαστε: Από ποιον τους ζητήθηκε και για ποιόν λόγο; Δεν βλέπει η ‘Ιερά’ Επιστασία ότι (και) αυτό αλλοιώνει τον σκοπό ύπαρξης και τον χαρακτήρα του Αγίου Όρους; Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα:


Το υποκατάστημα στις Καρυές

Συγκεκριμένα μέσω κατασκευαστικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται στη Βόρεια Ελλάδα, η αλυσίδα δέχθηκε αίτημα να ανοίξει σούπερ μάρκετ στις Καρυές, το διοικητικό κέντρο της μοναστικής πολιτείας.

Το μισθωμένο κατάστημα, περί τα 400 τ.μ. θα φιλοξενηθεί στο πάλαι ποτέ κελί του Αγίου Νικολάου (το λεγόμενο Σαμαράδικο) που ανήκει στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, όπου έχει κατασκευαστεί νέο κτίριο πολλαπλών χρήσεων.

Πλήρως ενταγμένο στον τόπο, το κτίριο διαθέτει επίσης κοιτώνες φιλοξενίας, εστιατόριο – καφέ, φυσικοθεραπευτήριο, κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη και κατάστημα με οπτικά.

Διαμονή εργαζομένων

Μάλιστα η ΑΒ Βασιλόπουλος θα ενοικιάσει και κάποια από τα δωμάτια των πάνω ορόφων για τη μακροχρόνια διαμονή των εργαζομένων.


«Σήμερα χάθηκαν οι τρελλοί, χάθηκαν και οι άγιοι και υπάρχει μία τάξη, η τάξη των λογικών ανθρώπων. Ούτε μαγιά δεν έβγαλε αυτή η γενιά. Γνώρισα εκείνη την ευλογημένη ατμόσφαιρα γιατί αν δεν την γνώριζα, θα πέθαινα με καημό. Αυτό όμως με κάνει να πονάω για την σημερινή κατάσταση, όταν κάνω σύγκριση πως ήταν παλαιά τα πράγματα. Τότε γινόταν παρακίνηση στο καλό, στον αγώνα, τώρα γίνεται παρακίνηση στα κοσμικά πράγματα. Πονάω, όταν βλέπω έναν νερόβραστο μοναχισμό και μία ψεύτικη ευγένεια.», έλεγε ο Άγιος Παΐσιος.

Για ποιον λόγο θέλετε πατέρες να τραβήξετε του επισκέπτες στο Άγιον Όρος με πολυτέλειες; Τί είναι αυτά τα εστιατόρια και τα φυσικοθεραπευτήρια πατέρες; Μήπως θα έχουνε και πιλάτες και γιόγκα για τους επισκέπτες; Για να περάσουνε καλά και να ξανάρθουν! Μπορείτε να διανοηθείτε σε τί ανοίγετε την πόρτα πατέρες ή είστε τόσο αδαείς;

Τί μήνυμα δίνετε στην κοινωνία πα-τέρες όταν ανοίγετε συνεργασία με μία εταιρεία η οποία προωθεί τη ομοφυλοφιλία;

Ο κερδοφόρος «θρησκευτικός τουρισμός», αυτή η μασονική καινοτομία, χρησιμοποιείται για να αλώσει ύπουλα την Ορθοδοξία. Η ‘Ιερά’ Επιστασία οδηγεί μετα απολύτου βεβαιότητος το Προπύργιο του Ορθόδοξου Μοναχισμού στην ανυπαρξία και θα πρέπει να δώσει λόγο σε όλους εμάς για αυτό που κάνει. Ο Άγιος Παΐσιος έλεγε προφητικά: «Θα δείτε, αυτές οι μεγάλες οικοδομές που χτίζουν μερικοί, αργότερα θα ερημώσουν. Και να πληρώνουν κάποιον δεν θα πηγαίνει να καθήσει εκεί. Μόνο θα παίρνουν υλικά για να φτιάχνουν άλλα Καλυβάκια».

«Τα κοσμικά πράγματα και το κοσμικό πνεύμα στην μοναχική ζωή φέρνουν την ερήμωση…», έλεγε. Και χρησιμοποιούσε ως παράδειγμα τον ερημωμένο μοναχισμό της Αιγύπτου: «Βρίσκουν σήμερα οι αρχαιολόγοι σε μοναχικά Κελλιά της Θηβαΐδος από την εποχή του αυτοκράτορος Ζήνωνος παραστάσεις ανάγλυφες με κυνήγια κ.λ.π. Όταν χάθηκε η απλότητα και άρχισαν οι μοναχοί να ασχολούνται με τέτοια, ήλθε η ερήμωση του μοναχισμού».

Σήμερα οι Μοναχοί αφήσανε τα κομποσχοίνια και ασχολούνται με εργοστάσια και τουριστικές επιχειρήσεις.

«Παρατηρείται σήμερα», έλεγε πάλι ο Άγιος Παΐσιος «μία επίδραση του κόσμου στον μοναχισμό. Αυτό είναι που λένε οι προφητείες ότι στους εσχάτους χρόνους οι μοναχοί θα γίνουν σαν τους κοσμικούς και οι κοσμικοί θα γίνουν σαν τους δαίμονες. … Ο κόσμος πρέπει να μιμείται εμάς τους μοναχούς στην πνευματική εξέλιξη και όχι να μιμούμαστε εμείς τον κόσμο στην κοσμική εξέλιξη».

Μάθετε πατέρες το χρέος σας από τον Άγιο Παΐσιο: «Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την παράδοση, την απλότητα και την άσκηση για να βρουν κάτι και οι νεότεροι που θα΄ρθουν.» Εσείς τί θα αφήσετε στους νεόιτερους; Τα σούπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, τα εστιατόρια, τα φυσικοθεραπευτήρια και την ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα;

ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΖΟΜΑΣΤΕ. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...