Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Το ρωσικό σύστημα “Alabuga” θα είναι “πιο ισχυρό από μια πυρηνική βόμβα”: Προβοκάτσια ή πραγματικότητα;

Στη Ρωσία, βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη ενός πυραύλου εξοπλισμένου με γεννήτρια υψηλής συχνότητας σημαντικής ισχύος, η οποία θα επέτρεπε την εξουδετέρωση του εχθρού χωρίς να ρίξει ούτε μια βολή.
Στη Δύση, το “Alabuga” αναφέρεται ως “μυστικό όπλο” που είναι “πιο ισχυρό από μια πυρηνική βόμβα” και ικανό να “απενεργοποιήσει ολόκληρους στρατούς”. Ο ηλεκτρομαγνητικός πύραυλος μπορεί να διαταράξει όλα τα ηλεκτρονικά του εχθρού σε ακτίνα 3,5 χιλιομέτρων.

Φυσικά, κάτι τέτοιο απομένει να αποδειχτεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που δυτικά ΜΜΕ παρουσιάζουν μία τερατώδη εικόνα του οπλοστασίου του εχθρού, προκειμένου να νομιμοποιήσει ένα σκληρό χτύπημα εναντίον του. Κάτι τέτοιο έγινε και με το Ιράκ και τους υποτιθέμενους πυραύλους που διέθετε ο Σαντάμ, με τη διαφορά φυσικά ότι η Ρωσία είναι όντως μία πυρηνική υπερδύναμη.

“Ο στρατός σχεδιάζει να εγκαταστήσει αυτό το όπλο σε ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας για να αποτρέψει τα εχθρικά αεροσκάφη. Μεταξύ άλλων χρήσεων, ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή πυραυλικών κεφαλών και συσκευών επικοινωνίας στα αντίπαλα αεροσκάφη. Επιπλέον, απενεργοποιεί μηχανισμούς φόρτωσης πυροβόλων, πυροδοτεί βλήματα πυροβολικού μέσα σε πυργίσκους και εξαλείφει στρατιώτες που κρύβονται υπόγεια σε βάθη έως και 100 μέτρα χρησιμοποιώντας ακτινοβολία», ανέφερε η Daily Star ήδη το 2017.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε πρόσφατα την ανάπτυξη όπλων που βασίζονται σε νέες φυσικές αρχές στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ.

“Ακόμη και όταν πρόκειται για θέματα ασφάλειας, τα όπλα που βασίζονται σε νέες φυσικές αρχές θα διασφαλίσουν την ασφάλεια οποιασδήποτε χώρας στην σχεδόν ιστορική αυτή  προοπτική. Το καταλαβαίνουμε πολύ καλά και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό”, είχε δηλώσει ο Πούτιν.

Επιπλέον, αυτό το καλοκαίρι, τα ρωσικά στρατεύματα παρέλαβαν ήδη τα τηλεκατευθυνόμενα οχήματα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων “Listva”. Μπορούν να ανιχνεύσουν και να απενεργοποιήσουν τις ραδιοελεγχόμενες νάρκες χρησιμοποιώντας εκπομπές εξαιρετικά υψηλής συχνότητας.

Και πάλι, απομένει να δούμε την χρήση κάποιου τέτοιου όπλο στο πεδίο της μάχης, έως τότε, θα αποτελεί άλλο ένα σενάριο αμφίβολης πιστότητας.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...