Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Πρόεδρος Σερβίας: Σκοτώστε μας, δεν αναγνωρίζουμε το Κόσοβο!

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατηγόρησε τις δυτικές δυνάμεις για «πίεση» να αναγνωρίσουν το Κοσσυφοπέδιο.

Στο κοινωνικό δίκτυο Χ έστειλε ένα μήνυμα στη Δύση:

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ το ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο σας. Μπορείτε να μας σκοτώσετε όλους. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε, αλλά δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ το ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο σας».

Το BGNES υπενθυμίζει ότι νωρίτερα σήμερα πληροφορίες ανέφεραν ότι στρατιωτικά φορτηγά φορτωμένα με τεθωρακισμένα αυτοκίνητα έφυγαν σήμερα το πρωί στο δρόμο από Κράλεβα προς Ράσκα στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο.
Η δράση ακολούθησε την επίθεση εναντίον μελών της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου στο χωριό Μπάνσκα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός. Οι δράστες είναι σερβικής υπηκοότητας. Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ανέφερε ότι η επίθεση έγινε στο χωριό Μπάνσκα στο Ζβετσάν και ότι υπήρχαν και τραυματίες. Αργότερα μέσα στην ημέρα, τρεις δράστες σκοτώθηκαν και έξι άτομα συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, βρέθηκε ακόμη ένα πτώμα ενός δράστη, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε τέσσερις. Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι είπε ότι η ομάδα των επιτιθέμενων ήταν “τρομοκρατικός και εγκληματικός σχηματισμός”.


Ο πρόεδρος της Σερβίας, ο οποίος απευθύνθηκε στο κοινό το βράδυ της Κυριακής, απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου εξεγέρθηκαν “μη θέλοντας να ανεχτούν άλλο την τρομοκρατία του Κούρτι”.

The Hellenic Information Team
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...