Σάββατο 27 Μαΐου 2023

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ. ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Η Παλαιά Λάρνακα Τού Οσίου Ιωάννη Του Ρώσου Φιλοτεχνημένη Στο Άγιον Όρος Εδώ Δέχτηκε Το Σώμα Του Για Μισό Αιώνα. Φυλάσσεται Στο Μουσείο Στο Νέο Προκόπιο Εύβοιας

Όταν ο Οσμάν πασάς προσπάθησε να κάψει το ιερό λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου, οχι μόνο διαφυλάχθηκε θαυματουργικά απ τις φλόγες, αλλά ο Άγιος σηκώθηκε και φοβέρισε τους στρατιώτες οι οποίοι παράτησαν τα όπλα και έφυγαν έντρομοι! Το βράδυ του διωγμού, οι κάτοικοι του Προκοπίου της Καππαδοκίας, με κίνδυνο της ζωής τους, έσπασαν τις αλυσίδες που είχαν βάλει οι Τούρκοι στην εκκλησία και πήραν την λάρνακα με το Άγιο Λείψανο, εγκαταλείποντας το χωριό τους.

Στο πλοίο για το Προκόπι της Εύβοιας: Ένα ακόμη θαύμα!

Ενώ το πλοίο βρισκόταν στη Ρόδο δεν προχωρούσε, αλλά περιστρεφόταν μέσα στη θάλασσα και έμενε στον ίδιο τόπο. Ο κυβερνήτης του πλοίου φοβήθηκε. Τότε ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, που είχε πάρει μαζί του το ιερό λείψανο κρυφά, εξήγησε στον πλοίαρχο ότι μέσα στο πλοίο και μάλιστα στο αμπάρι ήταν το ιερό λείψανο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Αμέσως ο κυβερνήτης διέταξε την μεταφορά του ιερού σκηνώματος στο διαμέρισμα του πλοίου, το οποίο χρησιμοποιούταν ως ευκτήριος οίκος, όπου το εναπέθεσαν και άναψαν το καντήλι.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...