Υπέροχη Μους σοκολάτας που θα αγαπήσετε. Τόσο αφράτη και ελαφριά. Υπέροχη ιδέα γλυκού ιδανική για τις ώρες που λαχταράμε ένα ελαφρύ
γλυκό το οποίο δεν θα μας βαρύνει και λιγώσει, ειδικά μετά το φαγητό ή
το βραδάκι.
Η συνταγή είναι πανεύκολη, γρήγορη και βγάζει δύο μικρά μπολάκια Μους.
Αν θέλουμε περισσότερη διπλασιάζουμε ή τριπλασιάζουμε την συνταγή.
Υλικά:
1 μεταλλικό κουτάκι κρέμα καρύδας (coconut cream)
3 κ.σ. κακάο σκόνη
2 κ.σ. αγαύη
1/4 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο ψυγείο από βραδύς τη κρέμα καρύδας. Είναι πολύ σημαντικό να
την βάλουμε στο ψυγείο και να κρυώσει καλά ειδάλλως η Μους δεν θα
πετύχει. Την επομένη την βγάζουμε από το ψυγείο, γυρίζουμε ανάποδα το
κουτάκι και το ανοίγουμε. Το νερό της καρύδας θα είναι πάνω και όλη η κρέμα θα είναι στον πάτο.
Αδειάζουμε το νερό σε ένα μπολάκι και δεν το πετάμε. Μπορούμε να το
χρησιμοποιήσουμε σε σμούθις ή στο φαγητό.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ αδειάζουμε την κρέμα με ένα κουτάλι και την
χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός να αφρατέψει. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για
τη Μους και χτυπάμε για μερικά λεπτά να αφρατέψει καλά.
Βάζουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με τριμμένη καρύδα, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο θέλουμε.