Στην πρόσφατη δημοσιοποιημένη προσομοίωση αυτού του τύπου, στην Κίνα πραγματοποίησαν επιθέσεις με υπερηχητικούς πυραύλους. Η Κίνα χρησιμοποίησε 24 τέτοιους πυραύλους για να βυθίσει το USS Gerald Ford και τα 5 πλοία που το συνόδευαν, αν πιστέψουμε τα αποτελέσματα της έρευνας.
Οι δημόσιες εκθέσεις περιγράφουν την υπολογιστική προσομείωση ως πυραυλική επίθεση 3 κυμάτων που βύθισαν το USS Gerald Ford, το καταδρομικό USS San Jacinto (Ticonderoga) και 4 αντιτορπιλικά Arleigh Burke Flight IIA.
Η ερευνητική ομάδα φέρεται να προσομοίωσε μια κατάσταση όπου το USS Gerald Ford και η συνοδεία τους του πλησίασαν ένα νησί που ελέγχεται από την Κίνα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Πεκίνου.
20 προσομειώσεις πολέμου στον Ειρηνικό: Η Κίνα βυθίζει κάθε φορά ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο και την συνοδεία του.
— Antiwar (@AntiwarRawitna) May 27, 2023
Στην πρόσφατη δημοσιοποιημένη προσομοίωση αυτού του τύπου, στην Κίνα πραγματοποίησαν επιθέσεις με υπερηχητικούς πυραύλους. Η Κίνα χρησιμοποίησε 24 τέτοιους… pic.twitter.com/T2sTSrfYoD
Σημειώνεται ότι οι δύο τύποι υπερηχητικών πυραύλων που χρησιμοποιήθηκαν στην προσομοίωση είχαν εμβέλεια 2.000 και 4.000 χλμ, με 80% και 90% πιθανότητα να χτυπήσουν τον στόχο, αντίστοιχα, και ικανότητα να βυθίσουν ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο με 1 ή 2 χτυπήματα.
Η προσομείωση υπέθεσε ότι η δορυφορική στόχευση δεν θα ήταν διαθέσιμη για τους Κινέζους, αναγκάζοντας τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA) να επιλέξει από έναν περιορισμένο αριθμό υπερηχητικών πυραύλων στο απόθεμά του.
Μια σειρά από ραντάρ κατασκευασμένα σε μη επανδρωμένες ημι-βυθιζόμενες πλατφόρμες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας που έχουν σχεδιαστεί για να επιπλέουν ή να αγκυροβολούν, ίσως να χρησιμοποιήθηκαν για την πλοήγηση.
Στη συνέχεια, το PLA εκτόξευσε 8 λιγότερο αξιόπιστους υπερηχητικούς πυραύλους από τη νότια και την κεντρική Κίνα. Η κινεζική επίθεση εξάντλησε τους 264 πυραύλους αναχαίτισης του αμερικανικού στόλου, συμπεριλαμβανομένου του προηγμένου SM-3.
Αυτό το βόλεϊ ακολουθήθηκε από 8 πιο αξιόπιστους υπερηχητικούς πύραυλους που εκτοξεύτηκαν από τη βόρεια και δυτική Κίνα, με τέσσερις να στοχεύουν το USS Gerald Ford και τους άλλους να στοχεύουν τα αντιτορπιλικά Arleigh Burke.
Στη συνέχεια, ο PLA επικεντρώθηκε στα εναπομείνονταν Arleigh Burke και τα βύθισε με 6 από τους εναπομείναντες -λιγότερο αξιόπιστους υπερηχητικούς- πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη νότια Κίνα.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η κινεζική ερευνητική ομάδα επανέλαβε την προσομοίωση 20 φορές για να ελαχιστοποιήσει την αβεβαιότητα ως προς το αποτέλεσμα.
Όσον αφορά τα υπερηχητικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην προσομοίωση, ειδικοί γράφουν ότι αυτά ήταν πιθανότατα οι πύραυλοι DF-17 και DF-27, με τον DF-27 να είναι το πιο προηγμένο μοντέλο που εκτοξεύτηκε από τη βόρεια και τη δυτική Κίνα.
Η Washington Post ανέφερε τον Απρίλιο ότι η Κίνα δοκίμασε τον υπερηχητικό πύραυλο DF-27 στις 25 Φεβρουαρίου 2023, επικαλούμενη διαβαθμισμένα έγγραφα πληροφοριών. Aνέφερε ότι ο πύραυλος πέταξε για 12 λεπτά καλύπτοντας 2.100 χλμ και διέθετε υψηλή ικανότητα διείσδυσης στα τρέχοντα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ.
Η προσομοίωση είναι παρόμοια με μια έκθεση του Ιανουαρίου 2023 από το CSIS που ανέλυσε την προοπτική μιας κινεζικής εισβολής στην Ταϊβάν το 2026. Ακόμη και στο πιο αισιόδοξο σενάριο, η έκθεση CSIS αναφέρει ότι οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία χάνουν 449 αεροσκάφη και 43 πλοία, συμπεριλαμβανομένων 2 αεροπλανοφόρων, με τις ΗΠΑ να έχουν 3.200 νεκρούς.
➡️War Game: China Hypersonics Sink US Carrier Every Time | scmp.com/news/china/sci…
➡️The most shocking intel leak reveals new Chinese military advances | washingtonpost.com/opinions/2023/…
➡️The First Battle of the Next War: Wargaming a Chinese Invasion of Taiwan | csis.org/analysis/first…