Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Το εκκλησιολογικό μπάχαλο του Βαρθολομαίου και των λοιπών αρχομανών εκκλησιαστικών ταγών!

steafanos skopion 
Τα τραγικά αποτελέσματα του εκκλησιαστικού χάους που επέφεραν οι Οικουμενιστές με μπροστάρη τον πατρ. Βαρθολομαίο στην Εκκλησία.


Ακόμα και η Εκκλησία των Σκοπίων, που κι αυτή, όπως οι Ουκρανοί σχισματικοί, αναγνωρίστηκαν (από Φανάρι, Μόσχα, Σερβία, Γεωργία, Βουλγαρία κλπ.) άνευ μετανοίας, αρνήθηκε την κοινωνία με την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας (σίγουρα όμως ὄχι για λόγους ευσεβείας). Και ενώ ζητούν για την αναγνώριση των ουκρανών σχισματικών πανορθόδοξο σύνοδο για τον εαυτό τους ποιούν την νήσσαν.

Να μην έχει κοινωνία με την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας μέχρι να διευθετηθεί το καθεστώς της σε Πανορθόδοξο επίπεδο, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα σε τακτική συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου η Ιερά Σύνοδος, εξέτασε το ενδεχόμενο εάν θα συλλειτουργούν με Ιεράρχες ή Κληρικούς της Αυτοκεφάλου Εκκλησία της Ουκρανίας.

Μετά από μακρά συζήτηση, αποφασίστηκε να μην υπάρχει κοινωνία με την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας μέχρι την οριστική διευθέτηση του προβλήματος.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Επιφάνιος είχε ευχηθεί στον Αρχιεπίσκοπο Στέφανο να παραλάβει τον Τόμο και να έχει κοινωνία με την Εκκλησία των Σκοπίων.

apofasi ouc

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...