Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Ο «Πρίγκιπας» Νικόλαος με μασόνους της Αχαρνών στην Αθηναϊκή Λέσχη

Ο Νικόλαος Γκλίξμπουργκ, δεύτερος γιος του έκπτωτου βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου του Β΄, φωτογραφήθηκε στην Αθηναϊκή Λέσχη με τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, Μιχαήλ Ματτέ.

Τη φωτογραφία ανάρτησε ο ίδιος ο Μιχαήλ Ματτές στο προσωπικό του Facebook και «κέρδισε» εκατοντάδες λάικ, ενώ έχει προκαλέσει σχόλια θαυμασμού και χαράς από οπαδούς της μοναρχίας.

Βεβαίως δεν υπάρχει κανένα περίεργο ένας βασιλόπαις να φωτογραφίζεται με τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας στην Αθηναϊκή Λέσχη ιδίως όταν αναρτάται δημόσια από τον ίδιο τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας.

Το μόνο ίσως περίεργο είναι που ο Μεγάλος Διδάσκαλος στη λεζάντα του γράφει τον Νικόλαο «πρίγκιπα».

Ως γνωστόν τον ελληνικό σύνταγμα δεν αναγνωρίζει τέτοιους τίτλους σε όσους θέλουν να είναι Έλληνες πολίτες.

Και, όπως σχολιάζουν τεκτονικοί κύκλοι, όλα τα μέλη της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, στην αίτηση εγγραφής τους στην αδελφότητα, δηλώνουν ότι είναι πιστοί στο πολίτευμα της χώρας, είναι πιστοί στη δημοκρατία.

«Δεν είναι ο τεκτονισμός λάιφ στάιλ μεσημεριανής εκπομπής», μας είπαν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.

Το θέμα φαίνεται ότι έχει προκαλέσει σημαντική αναστάτωση στο εσωτερικό του ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.

Ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του Σκωτικού Τύπου, Εμμανουήλ Γερακιός, σε σύντομη δήλωσή του κάνει σαφές ότι, «το Τάγμα μας παραμένει πιστό στην Τεκτονική Αρχή να μην αναμιγνύεται, με οποιονδήποτε τρόπο, σε ενέργειες οι οποίες να αφήνουν έστω και υποψία προτιμήσεως οποιασδήποτε πολιτικής ή πολιτειακής πλευράς ή γραμμής.

»Πολύ δε περισσότερο σε θέματα που αφορούν το πολίτευμά μας.

»Τα μέλη μας είναι ελεύθερα να ακολουθούν τις πολιτικές τους προτιμήσεις, στα πλαίσια της νομιμότητας και υπεραμυνόμαστε του δικαιώματος της ελευθερίας της συνειδήσεως.

»Σε καμία όμως περίπτωση το Τάγμα δεν έχει ούτε δεικνύει προτίμηση προς οποιαδήποτε πλευρά.

»Αντίθετες ενέργειες δεν μας αφορούν ούτε τις ασπαζόμαστε» καταλήγει ο Εμ. Γερακιός.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...