Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Ο 20χρονος Μιχάλης και ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός

Ο 20χρονος φοιτητής που σπουδάζει μηχανικός του Εμπορικού Μηχανικού ο Μιχάλης Κλάψης από τους Λειψούς

μιλώντας στην εκπομπή «T-Live» της Τ. Στεφανίδου σήμερα απέδωσε στον Άγιο Λουκά Συμφερουπόλεως τον Ιατρό και στην εικόνα του που έχει πάντα μαζί του τη σωτηρία του στο μακελειό στα Τέμπη αλλά και ότι τον αξίωσε να βοηθήσει και να διασώσει συνανθρώπους του μεταξύ αυτών και ένα μωρό. Όλο αυτό που έκανα το έκανα χάρις σε αυτόν δήλωσε ”….την δύναμη που πήρα για να τα κάνω όλα αυτά, πιστεύω πως μου την έδωσε ο προστάτης μου ο άγιος ο Λουκάς ο ιατρός γιατί πάντα κουβαλάω μαζί μου την εικόνα του.

«Μια μητέρα, που τη στιγμή της σύγκρουσης τάιζε το μωρό της, το έχασε και ευτυχώς το βρήκα ζωντανό κάτω από το κάθισμά μου» αναφέρει. Απεγκλώβισε μία ακόμα κοπέλα ονόματι Ιφιγένεια που οι λαμαρίνες είχαν σκεπάσει το μισό της σώμα, μαζί με το αγόρι της που εκλιπαρούσε για βοήθεια. Είχε σφυγμό είπε….

Απαράμιλλο παράδειγμα αλτρουισμού και αυτοθυσιαστιακής αυταπάρνησης από το νεαρό…Σε φλεγόμενο τρένο με καπνούς μια άμορφη μάζα από λαμαρίνες και κορμιά να μην αρνείται τη βοήθεια στο συνάνθρωπο..

Ο 20χρονος Μιχάλης Κλάψης από τους Λειψούς που έσωσε δεκάδες συνεπιβάτες του από το φλεγόμενο τρένο

έδωσε συνέντευξη και στη Δήμητρα Στάγκα (rodiaki.gr) όπου επανέλαβε ότι χρωστάει στον Άγιο Λουκά Συμφερούπολης τη δύναμη που βρήκε για να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους…

«Άγγιξα το πρόσωπο και το σώμα μου για να δω πού έχω χτυπήσει, μύρισα τους καπνούς και σκέφτηκα “είμαι ζωντανός, πρέπει να σηκωθώ να βοηθήσω”»…

«Βρέθηκα τυχαία στο νυχτερινό δρομολόγιο»

Όπως εξηγεί ο 20χρονος τριτοετής φοιτητής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, βρισκόταν στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και αναζητούσε ένα δρομολόγιο για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

«Είχα αγοράσει ένα εισιτήριο επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη και θα έφευγα την Τρίτη με το δρομολόγιο των 17:20. Όταν όμως μπήκα στο τρένο και κάθισα στη θέση μου, συνειδητοποίησα ότι είχα την ίδια θέση με άλλο επιβάτη!

Οι υπεύθυνοι μού είπαν ότι έγινε λάθος και θα έπρεπε να πάρω το επόμενο δρομολόγιο, έτσι βρέθηκα στο 3ο βαγόνι του συγκεκριμένου τρένου».

«Νιώσαμε τρία δυνατά τραντάγματα»

«Μας είπαν πως θα υπάρξει μια καθυστέρηση στο δρομολόγιο περίπου 15 λεπτών, θυμάμαι κοίταξα το ρολόι μου και είδα πως περιμέναμε πάνω από 20 λεπτά.

Όταν έγινε η σύγκρουση ένιωσα τρία δυνατά τραντάγματα. Πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να συνέλθω και να καταλάβω τι έχει συμβεί» δηλώνει ο νεαρός φοιτητής και περιγράφει

«Άγγιξα το πρόσωπο και το σώμα μου για να δω αν έχω χτυπήσει κάπου, άκουγα γύρω μου ουρλιαχτά και μύρισα αμέσως τον καπνό. Μόλις κατάλαβα ότι είμαι καλά και μπορώ να σηκωθώ έψαξα γύρω μου για να βοηθήσω τους συνεπιβάτες μου. Άκουσα μια γυναίκα να κλαίει, μου είπε πως έχασε το μωρό της.

Άρχισα να ψάχνω και ευτυχώς εντόπισα ζωντανό το μωράκι κάτω από το κάθισμά μου. Βρήκα στο πάτωμα ένα κινητό που ακόμα λειτουργούσε και άναψα τον φακό, τότε ξεκίνησα και την προσπάθεια να σπάσω τα τζάμια για να σώσω όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Eκείνη τη στιγμή την δύναμη που πήρα για να τα κάνω όλα αυτά, πιστεύω πως μου την έδωσε ο προστάτης μου ο άγιος ο Λουκάς ο ιατρός γιατί πάντα κουβαλάω μαζί μου την εικόνα του!

dimpenews

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...