Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Ο Ρώσος Άγιος Σέργιος του Ραντονέζ μυροβλίζει στο Κίεβο! Σημάδι για έκβαση πολέμου;

Ρώσος Άγιος μυροβλίζει στο Κίεβο! Μυρόβλισε εικόνα του Αγ. Σεργίου του Ραντονέζ στη Λαύρα Σπηλαίων στο Κίεβο! Σημάδι για έκβαση πολέμου; Ο Αγ. Σέργιος ευλόγησε και προείδε νίκη Ρωσίας κατά Τατάρων στη μάχη Κουλίκοβο. Είναι o ίδιος που ευλογεί τώρα νίκη Ρωσίας κατά Ουνίας-Αντίχριστου Δύσης;
Πούτιν: ”στη Δύση η ολοσχερή άρνηση του Ανθρώπου, η ανατροπή της πίστης και παραδοσιακών αξιών, η κατάργηση της Ελευθερίας προσιδιάζει σε μια αντεστραμμένη θρησκεία σε καθαρό Σατανισμό! Alexander Dugin: Είμαστε αντιμέτωποι με τον «πολιτισμό του Αντίχριστου».

Χθες το βράδυ στη Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου, κατά την διάρκεια κατανυκτικής αγρυπνίας, πριν από τον αγιασμό του πάνω ναού, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Σέργιο του Ραντονέζ, συνέβη παράδοξο γεγονός στον κάτω ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, όπου τοποθετήθηκε η εικόνα του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ. Όπως αναφέρθηκε από την υπηρεσία ενημέρωσης του UPC ( πρόσκειται στο πατριαρχείο Μόσχας) , αναβλύζει πολύ μύρο από την εικόνα. Σήμερα, επί της εορτής του Αγ. Σεργίου, ο Μητροπολίτης Κιέβου Oνούφριος τέλεσε τον αγιασμό του ναού. .

Ένα ακόμη σημείο στην ταραγμένη Αποκαλυπτική περίοδο που διανύουμε…

Ρώσος Άγιος μυροβλίζει στο Κίεβο…..το Ραντονέζ είναι στην περιφέρεια Μόσχας. O Άγιος Σέργιος του Ραντονέζ είναι από τους μεγαλύτερους και πιο δημοφιλείς αγίους Ρωσίας.

Ο άγιος Σέργιος του Ραντονέζ ερημίτης στα δάση του Ράντονεζ ευλόγησε τον πρίγκηπα Δημήτριο Ντονσκόι πριν την μάχη του Κουλίκοβο, όπου χάρη στις χαρισματικές προσευχές του οσίου ο υποδεέστερος σε αριθμούς ρωσικός στρατός κατέβαλε στη μάχη στο Κουλίκοβο τα Μογγολικά στήφη με αποτέλεσμα την απελευθέρωση των Ρώσων από τον Ταταρικό ζυγό.

Το 1380, ευλόγησε τον Μέγα Πρίγκιπα Δημήτριο της Μόσχας πριν από τη Μάχη του Κουλίκοβο που εγκαινίασε το τέλος του μογγολικού ζυγού στη Ρωσία. Θα μπορούσε να συγκριθεί στη Γαλλία με τη μάχη του Πουατιέ για τους Μουσουλμάνους.

Το Κίεβο θα γίνει το νέο Πουατιέ το νέο Κουλίκοβο κατά της εκσατανισμένης Δύσης……

”Το 1380, ο μέγας ηγεμών της Μόσχας άγιος Δημήτριος Ιβάνοβιτς (βλ. 19 Μαΐ), προτού αντιμετωπίσει τον χαγάνο (δηλαδή τον αρχηγό των Τατάρων/Μογγόλων) Μαμάη, που είχε αποφασίσει να κατακυριεύση την γη της Ρωσίας, πήγε να συμβουλευθεί τον όσιο. Εκείνος του προείπε την νίκη, τον ευλόγησε και του έδωσε ως συντρόφους δύο από τους μοναχούς του. Η αναμέτρησις των Ρώσων με την απειράριθμη ταταρική στρατιά έγινε στην πεδιάδα του Κουλίκοβο, νοτίως του ποταμού Όκα, στις 8 Σεπτεμβρίου 1380. Κατά την διάρκεια της μάχης ο όσιος προσευχόταν στην λαύρα του με τους αδελφούς.

Με τους διορατικούς οφθαλμούς του έβλεπε την αισία έκβαση των μαχών και έως την τελική κατατρόπωση του εχθρού πληροφορούσε τους αδελφούς, κατονόμαζε ένα-ένα τους πεσόντας και προσευχόταν για την ανάπαυσι της ψυχής τους. Η περίφημη αυτή νίκη του Κουλίκοβο απετέλεσε την απαρχή της απελευθερώσεως της Ρωσίας από τον ταταρικό ζυγό και έπαιξε καθοριστικό ρόλο για το μέλλον της χώρας.”

Πηγή: “Νέος Συναξαριστής της Ορθοδόξου Εκκλησίας”, υπό ιερομονάχου Μακαρίου Σιμωνοπετρίτου, εκδ. Ίνδικτος (τόμος πρώτος – Σεπτέμβριος, σ. 275-281)

dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...