Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Πωλούνται fake news, ελαφρώς μεταχειρισμένα


Ποτέ μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία.
Απόφθεγμα των κερδοσκόπων του χάους

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που απέδωσε υπό κατάληψη κτίρια των Εξαρχείων στους ιδιοκτήτες τους σηκώθηκε μεγάλο ντουμάνι από φούμαρα ανθρωπιστών - πάντα με τα λεφτά των άλλων και πάντα μακριά από την αλήθεια.

Στη «βράση» του γεγονότος, τότε που κολλάει το σίδερο δηλαδή, κυκλοφόρησαν εν ριπή οφθαλμού φωτογραφίες με παιδάκια μέσα σε πούλμαν που έκλαιγαν σπαρακτικά.

Στις φωτοσυνθέσεις που φτιάχτηκαν για να παρουσιάσουν τον Μητσοτάκη από κτηνωδώς ανάλγητο έως εωσφορικά χαιρέκακο για το «ξεσπίτωμα» των παιδιών που σπάραζαν από το κλάμα, ενώ εκείνος καλοπερνούσε, πρωταγωνίστησε μία, η οποία αποδείχτηκε άστοχη επιλογή.

Είχε ληφθεί τον Απρίλιο του 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ! Προερχόταν από απομάκρυνση αλλοδαπών, που είχαν καταλάβει την πλατεία Συντάγματος διαμαρτυρόμενοι για τις εκκενώσεις καταλήψεων από την ΕΛ.ΑΣ.

Στην εικόνα νο 1 βλέπουμε την επίμαχη φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα «Τα Νέα» στις 20 Απριλίου 2019. Μάλιστα, το προαναφερθέν άρθρο της εφημερίδας αναφέρει και κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον: «Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε καλέσει νωρίτερα τους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα να σέβονται τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί. Τους καλούσε δε να αποχωρήσουν, γιατί δημιουργούν αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην κοινή γνώμη».

Σε ελεύθερη απόδοση, αυτό σημαίνει ότι ο Τσίπρας τούς διεμήνυε ότι οι πολίτες έχουν... γκώσει από τα νταηλίκια και την αυθαιρεσία των «ευαίσθητων» ομάδων και δεν τους έπαιρνε άλλο να κάθονται σε τσαντίρια απέναντι από τη Βουλή.

Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ άδειαζε καταλήψεις οι ευαίσθητοι μάλλον βρίσκονταν σε άδεια. Τώρα, που κυβερνά η Ν.Δ., δουλεύουν διπλοβάρδιες...Το καλό της υπόθεσης είναι ότι η «δημοκρατία» δεν «μάσησε» από τα fake news.

Στη στήλη «Η θέση μας» επισημαινόταν, μεταξύ άλλων: «Εχει εκδηλωθεί μαζική παραγωγή ψευδών ειδήσεων, προς άγραν συναισθηματισμού. Κυκλοφορούν φωτογραφίες με “ξεσπιτωμένα” μεταναστόπουλα που φορούν... μακρυμάνικα. Αυτές προέρχονται από εκκένωση του... καταυλισμού στην πλατεία Συντάγματος, η οποία δημιουργήθηκε λόγω της εκκένωσης καταλήψεων στα Εξάρχεια επί... ΣΥΡΙΖΑ».

dimokratianews.gr
proslalia.blogspot.com
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...