Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Crash Test: Σύγκριση ρωσικού Su-57 και αμερικανικού F-35

Ο στρατιωτικός παρατηρητής της Κομσομόλσκαγια Πράβντα, Βίκτορ Μπάρενετς συζητά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των αεροσκαφών πέμπτης γενιάς των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.

Μετά την Έκθεση MAKS 2019 ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδειξε στον Ρετζέπ Ερντογάν το τελευταίο αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων Su-57 (και ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του), μίλησε, μάλιστα, ακόμη περισσότερο, αναφέροντας ότι η Τουρκία θα αγοράσει ρωσικά αεροσκάφη αντί για τα αμερικανικά F-35.

Οι διαφορές σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των S-57 και των F-35 εξανεμίστηκαν επίσης.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού του Ινστιτούτου Έρευνας Μηχανικών Αεροπορίας (της Κίνας) Σενγιανγκ Βανγκ Γιονγκινγ έχει μελετήσει επί μακρόν και τα δύο αεροσκάφη.

Αυτή είναι η άποψή του:

Με προηγμένο αεροδυναμικό σχεδιασμό και την ικανότητα ελέγχου του διανύσματος ώσης, το Shukhoi αποδίδει μεγάλη σημασία στις υπερηχητικές δυνατότητες και στην υπερβολική ευελιξία που έχει.

Ο σκοπός του F-35 είναι να εξασφαλίσει μια επίθεση μέχρι ο εχθρός να ανιχνεύσει το αεροσκάφος.

Αλλά, ενώ οι αμερικανικοί πύραυλοι θα πετάξουν προς την κατεύθυνση του Su-57, θα έχει αρκετό χρόνο για να ξεφύγει από το χτύπημα. Ακόμη, ένα νέο ραντάρ ικανό να εντοπίζει εκτοξεύσεις πυραύλων από μεγάλες αποστάσεις θα το βοηθήσουν σε αυτό».

Η τεχνολογία Stealth δεν είναι πραγματική

Ο ειδικός της Ρωσικής Αεροπορίας Ντμίτρι Σμιρνόφ συμφωνεί με τον Κινέζο συνάδελφο. Παρατηρεί ότι η τεχνολογία Stealth αλλάζει στις ΗΠΑ και η χρήση του σε νέα αεροσκάφη μειώνεται, συμπεριλαμβανομένου του F-35.

Πράγματι, η τεχνολογία Stealth επιδεινώνει τις τακτικές δυνατότητες του αεροσκάφους με καταστροφική αύξηση της αξίας του. Ένα F-35 φθάνει τα 100-120 εκατομμύρια δολάρια! Και ένα ρωσικό Su-57 έχει αξία περίπου 35 με 40 εκατομμύρια δολάρια.

Τα μειονεκτήματα των F-35 σε σύγκριση με τα SU-57 είναι ότι έχουν αδύναμα όπλα, περιορισμένης εμβέλειας, υποηχητική ταχύτητα και το χειρότερο- εάν εντοπιστούν είναι καταδικασμένα, επειδή δεν μπορούν να αποφύγουν την επίθεση. Αυτό δίνει τις καλύτερες τακτικές ευκαιρίες στον κύριο αμερικανικό αντίπαλο, το SU-57.

Οι Αμερικανοί απέτυχαν να φέρουν μια ισορροπία των «μυστικών- δεδομένων πτήσης- όπλων και λογικής τιμής» στο σχεδιασμό του F-35.

Οι Αμερικανοί ειδικοί βλέπουν ως κύριο μειονέκτημα του F-35 τη δυνατότητα που έχει το Su-57 με το προηγμένο ραντάρ του.

Το F-35 έχει τη δυνατότητα να κερδίσει μια αερομαχία με τα Su-57 μόνο λόγω της μυστικότητας της πτήσης του και όχι λόγω των προσόντων του.

KP.RU
The Hellenic Information Team
Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...