Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Τεράστια η απώλεια για την Εκκλησία

Την Τετάρτη η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου



Από ανακοπή καρδιάς άφησε την τελευταία του πνοή ένας δυναμικός Μητροπολίτης , ο Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

Η Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης πενθεί. Οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, χτυπούν πένθιμα. Η είδηση της κοίμησης του Μακαριστού Μητροπολίτη Παύλου συντάραξε την τοπική κοινωνία.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου θα ψαλεί την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης, προεξάρχοντος του πρώην Θηβών κ. Ιερωνύμου.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Σισανίου και Σια-τίστης ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ομιλίες ή συνεντεύξεις του σαν παρακαταθήκη για όλους μας….

25 Νοεμβρίου 2018 : Δεν υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα! Δεν υπάρχει Μακεδονική Εθνότητα! Είναι ανιστόρητοι ή πουλημένοι αυτοί που την έδωσαν!

29 Μαρτίου 2017 : Αν δεν είχαμε υπογράψει κανένα μνημόνιο σήμερα θα ήμασταν σε πλήρη άνθηση-Θα νικήσουμε αν σηκωθούμε από τους καναπέδες μας. Αγώνας κατά των σύγχρονών “Ιερών Εξετάσεων”-Τι είπε για τις έμφυλες ταυτότητες

“Θα νικήσουμε αν σηκωθούμε από τους καναπέδες μας, από την βόλεψή μας και αν θελήσουμε να είμαστε παρόντες στη ζωή μας. Σε μια εποχή που η επίθεση δεν είναι μόνο στην Εκκλησία αλλά στον άνθρωπο. Γνωρίζετε την επιχείρηση δηλητηριασμού των 12χρονων και των 13χρονων για το ποια είναι η ταυτότητα του φύλου τους! Είναι κι αυτό μέσα στο σχέδιο υποταγής του λαού μας. Η ιστορία, η πίστη, η γλώσσα.» …

Για τα ζευγάρια με προβλήματα

Για τα ζευγάρια με προβλήματα που τον επισκέπτονται δήλωσε: «Σε όποιο γάμο τελώ τους ελώ δυο λόγια στο τέλος, όχι τυπικά αλλά ουσιαστικά. Αν αγωνιστείτε να δείτε ο ένας τον άλλον σαν τη δόξα που σας στεφανώνει ο Θεός έχετε πετύχει την τελειότητα της σχεσης σας».

Αποκάλυψε πως του αρέσει το τραγούδι «Σε αγαπώ γιατί είσαι, εσύ» γιατί όπως είπε σημαίνει «σε αγαπώ δηλαδή γιατί δεν είσαι εγώ, κι αν θέλω να σε κάνω όπως εγώ τότε δεν σε αγαπώ »
Πως γνώρισε την Νταϊάνα

Ο κ. Παύλος αποκάλυψε και πως γνώρισε την αδικοχαμένη πριγκήπισσα Νταϊάνα με αφορμή την αρρώστια και τελικά το θάνατο ενός Ελληνόπουλου. Ο κ. Παύλος ανέφερε πως η πριγκήπισσα πήγαινε δύο φορές την εβδομάδα και το έβλεπε στο νοσκομείο και όταν τελικά αυτό δυστυχώς κατέληξε το συνόδευσε μέχρι την Ελλάδα, μπήκε στο σπίτι του παιδιού, μπήκε στην Εκκλησία και παρακολούθησε όλη τη νεκρώσιμη ακολουθία. Ο Μητροπολίτης συμπλήρωσε πως η Νταιάνα τους βοήθησε και σε άλλες πλευρές μετά.
Για την Αριστερά

Για την Αριστερά ο Μητροπολίτης Παύλος είπε πως της κάνει κριτική εδώ και 30 χρόνια αλλά οχι με σαχλά επιχειρήματα.

«Είχα πει προτιμώ έναν άθεο παρά έναν που κοροϊδεύει. Δε γεννήθηκα σήμερα, απλά δόθηκαν οι αφορμές και μίλησα .Διάλογο κάνω με όλους και με τη ΧΑ αλλά όχι να με κοιμίσουν » σχολίασε σκωπτικά.

Για την ηγεσία της Αριστεράς και συγκεκριμένα για το ΚΚΕ αναρωτήθηκε πόση σχέση έχει το κόμμα του λαού με το λαό και τους κατηγόρησε για ξύλινη γλώσσα, ενώ για την ηγεσία ου ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έχει κόμπλεξ απέναντι στην Εκκλησία. συμπληρώνοντας «νομίζω ότι τη φοβάται»

Χαρακτήρισε «περίεργες συμπεριφορές» την επίσκεψη Τσίπρα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και επισήμανε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει με την ξύλινη γλώσσα του μαρξισμού.

«Ας μην είμαστε τόσο επιφανειακοί και επιπόλαιοι» είπε με νόημα.

Για τον Τσίπρα και το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης το οποίο έχει επιλέξει αντί του γάμου είπε πως «Όποιος έχει την ελευθερία έχει και την ευθύνη»
Για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας

Για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας είπε ότι δομήθηκαν μέσα στην Ιστορία και όχι μέσα σε Βιβλία. Χαρακτήρισε αδιάβαστους όσους ζητούν το διαχωρισμό και θύμισε πως όταν είχαν καταλυθεί τα σύνορα υπήρχαν τα πνευματικά σύνορα.

«Οι Τούρκοι ζητούσαν απο το ραγιά να αλλάξει πίστη γιατί ήξεραν πως αν άλλαζε πίστη θα έπαυε να είναι και Έλληνας» είπε ακόμη.

Τόνισε πως η Εκκλησία δεν έχει λόγο να ανακατέβεται στα πόδια των κομμάτων αλλά συμπλήρωσε με νόημα: «δε θα χαρίσουμε την πολιτική στους πολιτικούς»

Αποκάλυψε πως στην περιοχή του υπάρχουν ιερείς που έκαναν προσωπικά δάνεια για να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη και αναρωτήθηκε «Άρα για ποια πολιτική μιλάμε; Αυτά δεν είναι πολιτική;»

Για το γάμο ομοφυλοφίλων τέλος είπε πως η κατασκευή του ανθρωπίνου σώματος με τη λογική της τεκνοποιίας αποδεικνύει αν ένας τέτοιος γάμος είναι φυσικός ή όχι και συμπλήρωσε πως δε γεννήθηκαν όλοι με αυτή τη στάση, κάποιοι παρασύρθηκαν και πως υπάρχουν άνθρωποι που με σωστή ποιμαντική στάση το ξεπέρασαν.



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...