Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Η διαταγή-μήνυμα του Πρόεδρου της Κίνας: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες για πόλεμο»


Νέο ηχηρό μήνυμα εξέπεμψε ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος σε ομιλία τους σε συνάντηση με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Κίνας, κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες για πόλεμο και να προετοιμαστούν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις κρίσης γρήγορα και αποτελεσματικά.

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες θεωρείται η αποστροφή του Σι Τζινπίνγκ προς τους Στρατηγούς, Ναυάρχους και Πτεράρχους του, από τους οποίος ζήτησε να ετοιμάσουν τις Κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις για μάχη, τονίζοντας ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν απρόβλεπτες και ξαφνικές καταστάσεις κρίσης.
Ο Πρόεδρος Σι, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής της Κίνας, υπέγραψε διάταγμα επιστράτευσης για την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Σι κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να βελτιώσουν την συνεργασία μεταξύ των διαφόρων κλάδων τους και να αυξήσουν τις διακλαδικές τους ικανότητες.
Ο Κινέζος Πρόεδρος σημείωσε ότι διατρέχουμε μια περίοδο, όπου συμβαίνουν μεγάλες και ραγδαίες αλλαγές στο διεθνές περιβάλλον και ότι αυτό δημιουργεί μια στρατηγική ευκαιρία για την Κίνα, ώστε να βελτιώσει τον ήδη σημαντικό ρόλο της παγκοσμίως.
Οι δηλώσεις αυτές του Κινέζου Προέδρου έρχονται μόλις λίγες ημέρες, αφού είχε επαναλάβει με εμφατικό τρόπο ότι η Ταϊβάν αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Κίνας, προτρέποντας την Ταϊβάν να εργαστεί για την επανένωση της με την Κίνα, καθώς η ανεξαρτησία θα οδηγήσει σίγουρα στην καταστροφή της.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...