Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Αλλάζουν χέρια ελληνικές εταιρείες με τη “βοήθεια” της CIA;



Ξένος δάκτυλος πίσω από το Blitzkrieg των πρόσφατων αποκαλύψεων;

Ένα βαρύ κλίμα σε βάρος της κυβέρνησης Τσίπρα διαμορφώνεται τα τελευταία 24ωρα. Κάποιοι βλέπουν πίσω από τις αποκαλύψεις για το πρόσωπο του Μανώλη Πετσίτη ξένο δάχτυλο. Για την ακρίβεια ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Από τον Ian Ford

Την ίδια ώρα εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν-σύμφωνα με πληροφορίες-αναθέσει σε ειδικά γραφεία ερευνών (ακόμη και σε χάκερς) τον εντοπισμό “τροφοδότη” λογαριασμού που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτικά πρόσωπα.

Στο παρασκήνιο βρίσκεται μια κολομβιάνικη σύγκρουση συμφερόντων που δεν αφήνει αδιάφορες τις ξένες μυστικές υπηρεσίες και ειδικά τη CIA. Κι αυτό γιατί πιθανές αποκαλύψεις σκανδάλων θα μπορούσαν να έχουν σαν αποτέλεσμα ολόκληρες εταιρίες να αλλάξουν χέρια και πιο συγκεκριμένα να περάσουν σε αμερικανικά συμφέροντα.

Και υπάρχουν εταιρίες που ενδιαφέρουν τους Αμερικανούς-ειδικά μάλιστα εάν τους τις κάνει δώρο η CIA! H υπόθεση Πετσίτη λοιπόν και η χρονική συγκυρία κάθε άλλο τυχαία είναι. Οσο για την αμερικανική μυστική υπηρεσία έχει κατ΄επανάληψη αποδειχθεί ότι καταγράφει διαχρονικά “ευαίσθητες” συνομιλίες ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών-ειδικά στο καιρό των μνημονίων. Γύρευε τι έχουν στα χέρια τους οι Αμερικανοί με φόντο μια πόλη (την Αθήνα) που είναι σχεδόν ολόκληρη “παγιδευμένη” από τις μυστικές υπηρεσίες-ακόμη και κάτω από το έδαφος!





Στο μεταξύ καλλιεργείται από τους ξένους ένα κλίμα αιφνίδιων εκλογών στην Ελλάδα και αλλαγής πρωθυπουργού!

Η Citi για παράδειγμα εκτιμά σε έκθεσή της ότι οι εκλογές του 2019 είναι ένα θετικό στοιχείο για την Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται, οι γενικές εκλογές αναμένονται το αργότερο το φθινόπωρο του 2019, αλλά υπάρχουν κάποια σενάρια ότι η κυβέρνηση μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες την άνοιξη. Η βελτίωση της οικονομίας έχει οδηγήσει σε κάποια ανάκαμψη των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις σε σχέση με τα χαμηλά του 2017, σε περίπου 25%, αλλά όχι αρκετά ώστε να ξεπεράσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νέα Δημοκρατία η οποία εξακολουθεί να ηγείται με 37%. Μια συντηρητική κυβέρνηση στην Ελλάδα θα είναι πιο φιλική προς την αγορά και τις επιχειρήσεις από ότι ο σημερινός συνασπισμός, αν και μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί, δεδομένης της σημερινής δομής του κοινοβουλίου.

Στις αρκετές, όπως τονίζει, πιθανότητες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt κάνοντας μια εκτενή ανάλυση στο πρόσωπό του.

«Την ώρα που ο αριστερός λαϊκιστής Τσίπρας επαναφέρει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο δημόσιο, ο Μητσοτάκης υπόσχεται 700.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. ‘Θέλουμε μια οικονομία με λιγότερο δημόσιο, λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις’ λέει χαρακτηριστικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άσθρο που δημοσίευσε η Deutsche Welle.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά μια γρήγορη πολιτική αλλαγή. Οι πιθανότητες να αντικαταστήσει τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι και άσχημες», σημειώνει η Handelsblatt.

«Κανείς άλλος Έλληνας πολιτικός δεν θα παρακολούθησε μάλλον το περασμένο Σαββατοκύριακο τόσο στενά την κούρσα για τη διαδοχή της Άγκελα Μέρκελ στην προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο επικεφαλής της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας συνδέει τα συγχαρητήρια που έδωσε στη νέα πρόεδρο, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ με την ελπίδα για μελλοντική στενή συνεργασία.

Μπορεί η Μέρκελ να αφήνει την προεδρία του κόμματος, ωστόσο ο Μητσοτάκης ενδέχεται να βλέπει την καγκελάριο συχνά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά μέσο όρο με 12 ποσοστιαίες μονάδες. Το 2019 θα είναι για την Ελλάδα ‘η χρονιά των μεγάλων πολιτικών αλλαγών’, δήλωσε πρόσφατα ο Μητσοτάκης σε συνάντηση του κόμματος στην Τρίπολη. Και ο ίδιος θέλει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό», επισημαίνεται στη συνέχεια του άρθρου.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος τονίζει ότι «όχι μόνο οι συνεργάτες του αλλά και πολλοί Έλληνες στα καφενεία της επαρχίας ή στις καφετέριες της Αθήνας αναφέρονται στον Μητσοτάκη με το μικρό του, Κυριάκος. Αυτό μάλλον συμφέρει τον Μητσοτάκη, που δε θέλει να ταυτίζεται με την παλιά πολιτική ελίτ στην οποία παραπέμπει και το επίθετό του, αλλά θέλει να τον αντιλαμβάνεται ο κόσμος ως ένα πρόσωπο που φέρνει ανανέωση.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα πολεμήσει τις πελατειακές σχέσεις, που θεωρούνται μια από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης, και αυτό όχι μόνο τώρα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το διάστημα 2013-2015 μείωσε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 27.000.

Πηγή: kourdistoportocali
https://averoph.wordpress.com
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...