Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Το μυστηριώδες υποβρύχιο–αεροπλανοφόρο των Ρώσων

 
Στα πρόθυρα της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ μια ομάδα ανώτατων αξιωματικών της KGB με πατριωτικά αισθήματα υπέρ του σοβιετικού κράτους αποφάσισαν να μην γίνουν αξιωματικοί της νέας Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Νόμιζαν ότι η Ρωσική Ομοσπονδία ήταν μια προσωρινή κατάσταση και ότι η ΕΣΣΔ θα επέστρεφε σύντομα. Έτσι τι έκαναν απέκτησαν δισεκατομμύρια δολάρια εν μέρει από παλιές σοβιετικές εφεδρείες και στη συνέχεια μέσω της νέας οικονομικής πραγματικότητας επένδυσαν και εκβίασαν τους  νέους Ρώσους ολιγάρχες. Με όλα αυτά τα κεφάλαια δημιούργησαν κάτι πραγματικά παράξενο – στη βάση του μεγαλύτερου πυρηνικού υποβρυχίου στον κόσμο – ρωσικού τύπου υποβρύχιο τυφώνας, κατασκεύασαν ένα υποβρύχιο αεροπλανοφόρο το οποίο ονόμασαν «Σοβιετική Ένωση».



Ένα εξώφυλλο εφημερίδας με το αινιγματικό υποβρύχιο–αεροπλανοφόρο


Για την ιστορία, μόνο αυτό το μοντέλο και μια φωτογραφία είναι τα μόνα υλικά που διέρρευσαν. 

Σύμφωνα με την ιστορία για να ολοκληρωθεί το έργο χρειάζονταν (α) κεφάλαια (β) και μυστικότητα. Το κεφάλαιο αποκτήθηκε με τα μέσα που αναφέραμε παραπάνω. Όσον αφορά το απόρρητο, εξασφαλίστηκε με το να αναλάβουν δύο ομάδες μηχανικών που εργάστηκαν για το έργο ξεχωριστά. Η μία από τις δύο ομάδες, αυτήν που ήταν οι κορυφαίοι επιστήμονες, γνώριζε την αλήθεια για το έργο.


Για να ολοκληρώσουν το έργο χρησιμοποίησαν κάποια από τα υπάρχοντα Σοβιετικά σκάφη εκείνης της εποχής. Πριν την ολοκλήρωση του έργου το μυστηριώδες υποβρύχιο–αεροπλανοφόρο ξεκίνησε για μια δοκιμαστική διαδρομή από την Βορειοδυτική Ρωσία στο Βλαδιβοστόκ μέσα στο Χειμώνα και κάτω από τον Αρκτικό πάγο και εξαφανίστηκε.

Οι ολιγάρχες που είχαν χρηματοδοτήσει το έργο είπαν ότι το υποβρύχιο είχε χαθεί. Εν τω μεταξύ, οι αμερικανοί πράκτορες είχαν λάβει κάποια στοιχεία του έργου αλλά δεν έδωσαν πολλή προσοχή πιστεύοντας ότι ήταν απλά φήμες.



Μια άλλη ομάδα από πρώην αξιωματικούς της KGB αγόρασε μεταχειρισμένα αεριωθούμενα αεροπλάνα της Σοβιετικής Ένωσης από φτωχές χώρες της πρώην ΕΣΣΔ για να χρησιμοποιηθούν στο υποβρύχιο–αεροπλανοφόρο.



Οι πληροφορίες σχετικά με το μυστηριώδες αυτό έργο εξακολούθησαν να διαρρέουν και έτσι το 1995 οι συντονιστές πρώην πράκτορες της KGB αποφάσισαν να απομακρύνουν το υποβρύχιο από τις ακτές του Μουρμάνσκ και να το "εξαφανίσουν" στις θάλασσες.


Από τότε δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, αλλά κατά καιρούς λιμενικά διαφορετικών χωρών αναφέρουν την εμφάνιση ενός τεράστιου Ρωσικού υποβρυχίου με παράξενη μορφή.



Πριν από δύο χρόνια το σουηδικό ναυτικό κατεδίωξε ανεπιτυχώς ένα μεγάλο υποβρύχιο αντικείμενο, το οποίο πιστεύεται ότι ήταν Ρωσικό υποβρύχιο απροσδιόριστου μοντέλου.








Έκτακτο Παράρτημα

https://yiorgosthalassis.blogspot.com / http://englishrussia.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...