Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Το μοναδικό άρμα μάχης τρίτης γενιάς στον κόσμο είναι Ρωσικό

Το άρμα μάχης T-14 της Ρωσίας που βασίζεται στην πλατφόρμα Armata θα υποβληθεί σε δοκιμές στα επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα του υπουργείου Άμυνας το επόμενο έτος, δήλωσε σήμερα η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου.

«Το άρμα μάχης T-14, που έχει δημιουργηθεί βάσει της πλατφόρμας Armata και έχει αναπτυχθεί για τις δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, ολοκληρώνει τις προγραμματισμένες δοκιμές του. Το άρμα μάχης θα ξεκινήσει τις δοκιμές που έχουν προγραμματιστεί στα επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας το 2019» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση Τύπου..

Το T-14 είναι το μοναδικό άρμα μάχης τρίτης γενιάς στον κόσμο, ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχη πλατφόρμα παγκοσμίως, όπως αυτή της Armata.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξέι Κρίβορνκοκο δήλωσε ότι το υπουργείο Άμυνας είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Uralvagonzavod για την παράδοση 132 αρμάτων μάχης T-14 και οχημάτων πεζικού T-15 με βάση την πλατφόρμα μάχης Armata. Οι προμήθειες πρόκειται να ολοκληρωθούν έως το 2021.

onalert.gr



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...