Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Επιτακτική η ανάγκη εμφάνισης Ιεροκηρύκων της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ

Σύμφωνα με τους Πανάγιους Θεοφόρους Πατέρες της Εκκλησίας μας ο Χριστος μας ήρθε στην γη, την χειρότερη περίοδο, οπού η αμαρτία βασίλευε, οι ανθρώποι ζούσαν χειροτέρα από τα ζώα και η ανθρώπινη ζωή δεν είχε καμμία αξία.

Ο Χριστος μας λοιπόν τότε επέλεξε να έρθει και ξεκίνησε το κήρυγμα του, μιλώντας για την Μετάνοια, καλώντας τους πάντες, να την βιώσουν, να την εγκολπωθούν, για να αξιωθούν της αιωνίας ζωής και βασιλείας.
  Άραγε η εποχή μας, αν θα θέλαμε να είμαστε ειλικρινείς, σε τι διαφέρει από αυτήν του Κυρίου; Η αμαρτία έχει γίνει μόδα, ο άνθρωπος που αγωνίζεται για τα ιδανικά της Ορθοδοξίας θεωρείτε σάλος και κολλημένος σε ενα ξεπερασμένο παρελθόν, οποίος αγαπάει την Πατρίδα θεωρείτε φανατικός και εθνικιστής, οποίος αγωνίζεται για την αγνότητα που ζητάει ο Θεός, έτοιμος για το τρελοκομείο.
Μήπως πρέπει να κατανοήσουμε όλα τα παραπάνω και να αποφασίσουμε να αντισταθούμε; Βεβαίως και όχι απλά πρέπει, αλλά είναι επιβεβλημένο και ο καλύτερος τρόπος να το κάνουμε, είναι να κηρύξουμε παντού την ΜΕΤΑΝΟΙΑ, μιμούμενοι τον Χριστό και τον Τίμιο Πρόδρομο. Η Μετάνοια είναι αυτή που θα μας σώσει ως Εκκλησία, ως Ελλάδα, αυτή που θα μας ενώσει με τον Θεο, που θα μας προσφέρει την πολυπόθητη χαρά και εσωτερική ειρήνη. Η Μετάνοια κυριολεκτικά είναι το παν. Είναι η ώρα να το καταλάβουμε αυτό, δεν υπάρχει άλλος χρόνος.
Για να είναι όμως το κήρυγμα μας αληθινό και να φέρνει αποτελέσματα, χρειάζεται πρώτα απ όλα, εμείς οι ίδιοι να ζήσουμε, να βιώσουμε, το μεγαλείο της Μετανοίας, να αποφασίσουμε να αλλάξουμε ζωή, να πολεμήσουμε τα πάθη μας, να ζητάμε συχώρεση από τον Θεο οποτεδήποτε αμαρτάνουμε. Όπως έλεγε και ο Όσιος Παΐσιος, αν αλλάξουμε πρώτα εμείς, αυτομάτως θα γίνει καλύτερο ενα κομμάτι της Εκκλησίας και της Ελλάδας.
Για αυτό, ταπεινά λέγω, ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε συνεχώς με τα σφάλματα των άλλων, είτε αυτοί είναι εκκλησιαστικοί, είτε κοσμικοί άρχοντες και ας κοιτάξουμε πρώτα να αλλάξουμε τον εαυτό μας και έπειτα να παροτρύνουμε, με πολύ αγάπη και σεβασμό, τους πάντες να Μετανοήσουν.
Τελειώνοντας, με πολύ σεβασμό, ικετεύω όλους τους ιεροκήρυκες, τις εκκλησιαστικές εφημερίδες, τα ορθόδοξα ιστολόγια στο διαδίκτυο, να αρχίσουν, να μιλάνε συνεχώς για την Μετάνοια, να καλούν όλους σε αυτήν και τότε πράγματι μπορούμε να ελπίζουμε για καλύτερες μέρες, οι οποίες εύχομαι εκ βάθους καρδίας, να έρθουν συντομότατα. ΑΜΗΝ.


Μετά πολλής εν Χριστώ τιμής. 
Μ.Μ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...