Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Συγχωρείτε τους πάντες, συγχωρείτε αυτούς που σας φταίξανε λίγο, συγχωρείτε αυτούς που σας φταίξανε πολύ


Συγχωρείτε τους πάντες, συγχωρείτε αυτούς που σας φταίξανε λίγο, συγχωρείτε αυτούς που σας φταίξανε πολύ.

Είναι δύσκολο όταν λησμονούμε ότι ετούτη η ζωή είναι πρόσκαιρη. Γ'αυτό μην ψάχνουμε με εμμονή την δικαίωση σε ετούτη την ζωή.
----------------------
Η συγχώρεση είναι ιδίωμα των ταπεινών ανθρώπων που δεν ψάχνουν ευκαιρίες να ανοίξουν την καρδιά τους και όχι να τιμωρήσουν τους άλλους που ίσως έσφαλαν.
----------------------
Συγχωρείτε τους πάντες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε παρέα με όλους. Μπορεί κάτι να έγινε και να απομακρυνθήκαμε μεταξύ μας. Και ίσως είναι και συνετό να μείνουμε ο ένας μακρυά από τον άλλον. Όμως άλλο αυτό και άλλο να κρατούμε μέσα μας κακία, μνήμη κακιά, μνησικακία. Εάν κρατηθούμε μακρυά από τον άλλον να είναι όχι γιατί κρατούμε κακία, αλλά διότι το πάθημα μας έγινε μάθημα και πλέον κρατούμε μία απόσταση ώστε να μην δημιουργηθεί και πάλι ξανά κάποιο πρόβλημα.
----------------------
Μακάρι να μπορούμε να συγχωρούμε τόσο βαθιά που να μην έχουμε και πρόβλημα να είμαστε και πάλι μαζί με τον άνθρωπο που μας έφταιξε. Τουλάχιστον όμως να μην κρατούμε κακία, έστω κι αυτό κάτι είναι. Εάν δεν συγχωρούμε έστω κι έτσι το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κρατούμε την καρδιά μας μέσα στην ταραχή και στην σύγχυση.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...