Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Ρωσία: Σε μαζική παραγωγή τα μη-επανδρωμένα επιθετικά ελικόπτερα BAS-200 Termite (βίντεο)

Από ουραγός πλέον η Ρωσία μετατρέπεται σε πρωτοπόρο στις τεχνολογίες των μη-επανδρωμένων οχημάτων κάθε τύπου που μάλιστα αποτελούν πλέον κυρίαρχο μέσο για τις μονάδες κρούσης πρώτης γραμμής.

Έτσι μετά τα γνωστά πλέον Lancet η Ρωσία έχει ξεκινήσει την σειριακή παραγωγή μη επανδρωμένων επιθετικών ελικοπτέρων με το όνομα BAS-200 Termite, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με κατευθυνόμενα πυρομαχικά.

Αυτή η είδηση έγινε γνωστή από την επίσκεψη του Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε βιομηχανικό συγκρότημα της Μόσχας όπου επισκέφτηκε εργοστάσιο κατασκευής μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων και οχημάτων στο Ρούντνεβο.

Εκεί είδε από κοντά την πορεία των διαδικασιών παραγωγής UAV, όπως φάνηκε στα πλάνα που δημοσίευσε ο ίδιος, με τους αναλυτές να επικεντρώνονται στο μη επανδρωμένο ελικόπτερο της εταιρείας Strela.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές πληροφόρησης, το Termite που ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2021, έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 450 κιλών, μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα 150 χιλιομέτρων με μέγιστο ύψος πτήσης τα 3.500 μέτρα.

Επίσης, μπορεί να είναι εξοπλισμένο είτε με κατευθυνόμενες ρουκέτες τύπου S-8L, οι οποίες ενσωματώνουν σύστημα ημι-ενεγής καθοδήγησης με λέιζερ, πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας και έχουν μέγιστο βεληνεκές έως 6 χιλιόμετρα είτε με αντιαρματικό πύραυλο τύπου Vikhr.

Τέλος, έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 430 χιλιομέτρων με πλήρη φόρτο πυρομαχικών.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...