Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Παραμένει άφαντος ο αρχηγός ΓΕΣ του Ισραήλ ο Gadi Eizenkot.. δεν παραβρέθηκε στην τελετή της μεταφοράς της Πρεσβείας των ΗΠΑ. Νέα σημαντική διαρροή επιμένει ότι είναι νεκρός από πύραυλο

σχόλιο Γ.Θ : Ο κατά πολύ ασθενέστερος Συριακός στρατός κατάφερε και εξουδετέρωσε τον Αρχηγό στρατού των σιωνιστών τσαλακώνοντας την αλαζονεία των φονιάδων του Ισραήλ.
Πόσα μαθήματα πρέπει να τους δώσει ο Θεός για να καταλάβουν ότι είναι ανθρωπάκια ανίσχυρα μπροστά του;

Στην τελετή της μεταφοράς της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ στις 15.5.18 δεν παραβρέθηκε ο αρχηγός του ΓΕΣ του Ισραήλ σύμφωνα με ισραηλίτικες πηγές και το βίντεο τελετής ενώ από τις 10 Μάη φημολογείται έντονα ότι σκοτώθηκε τη νύχτα της 9ης προς 10 Μάη από συριακούς πυραύλους που στόχευσαν θέσεις της Τσαχάλ στο κατεχόμενο Γκολάν. Συνολικά εκτοξεύθηκαν 55 πύραυλοι. Ο πρέσβης των ΗΠΑ David Friedman στην ομιλία του και στο σημείο που είπε »ότι ανάμεσά μας είναι εκπρόσωποι του αμερικανικού και ισραηλήτικου πατριωτισμού ο πρόεδρος του Ισραήλ και (ζούμαρε) η κάμερα πάνω του, ο πρόεδρος της Knesset ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, o Mεγάλος Ραββίνος κ.α » (και όλους αυτούς τους έδειξε η κάμερα όταν αναφέρθηκε το όνομα του ΓΕΣ Gadi Eizenkot η κάμερα έδειξε γενικό πλάνο των 800 προσκεκλημένων δεν βρήκε δεν εντόπισε τον ΓΕΣ παρ΄ότι ήταν το ζητούμενο.

Ακολούθησαν πηγές ισραηλινές που πιστοποίησαν ότι δεν ήταν παρών. Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο safaPS εβραϊκά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι ο αρχηγός του προσωπικού Gadi Eisenkot συμμετείχε προσωπικά στις επιχειρήσεις στα σύνορα σήμερα και αρνήθηκε να συμμετάσχει στην τελετή έναρξης της πρεσβείας.



Κι από διαλόγους χρηστών ισραηλινών φαίνεται ότι ο ΓΕΣ δεν πήγε στην τελετή και σχολιάζουν το γεγονός. Στη συνέχεια υπήρξε μια ακόμη διαρροή – επιβεβαίωση από συριακής πλευράς αυτή τη φορά ότι είναι νεκρός σκοτώθηκε από συριακό πύραυλο. Και όμως είχε πληροφορίες ότι ήταν στόχος. Ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Hudson επιβεβαίωσε ομοίως ότι ο Gadi Eizenkot ακύρωσε την ομιλία του που προβλεπόταν για Τρίτη 8 Μάη μια ημέρα πριν τα γεγονότα στις 20 h στην διάσκεψη της Herzliya. Το αμερικανικό ΥΠΕΞ είχε εγκαίρως ειδοποιήσει τους υπαλλήλους του της αμερικάνικης πρεσβείας στο Tel-Aviv για τον κίνδυνο για κάθε μετακίνηση τους στο Golan.

Αυτή είναι η κατάσταση ως τώρα από τις 10 Μάη που σύριος βουλευτής ανέφερε ότι σκοτώθηκε ως σήμερα ο Gadi Eizenkot δεν εμφανίστηκε πια ζωντανός ούτε σε εικόνα τηλεοπτική.

Η μόνη αντίδραση αναφορά σε αυτόν έρχεται στις 14 Μάη από το twitter του Ισραηλινού Στρατού που βάζει αρχειακή φωτογραφία του με το εξής σχόλιο για να κατευνάσει τα πνεύματα και προς διασκέδαση εντυπώσεων. »Ο ΓΕΣ ο ..Gadi Eizenkot αξιολογεί την κατάσταση αναφορικά με την ασφάλεια éμε τους διοικητές της Μονάδας της Gaza. Η Tsahal δεν θα δεχθεί καμιά ζημιά στις υποδομές ασφάλειας και οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ισραηλινών πολιτών. »

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...