Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Τον λύγισε ο θάνατος του γιου του – Οι τελευταίες δύσκολες στιγμές του Χάρρυ Κλυνν και τα προβλήματα υγείας

Μας λείπει το παιδί μας. Μας λείπει όσο τίποτα σε αυτόν τον κόσμο! Προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας

Θλίψη σκόρπισε στην ελληνική κοινωνία ο χαμός του δημοφιλούς καλλιτέχνη Χάρρυ Κλυνν (Βασίλης Τριανταφυλλίδης όπως ήταν το κανονικό του όνομα), σε ηλικία 78 ετών, που δραστηριοποιήθηκε σε πολλούς τομείς, όπως στην τηλεόραση, στην έκδοση βιβλίων, στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στη δισκογραφία, στην ζωγραφική αλλά και στην πολιτική.

Ο Χάρρυ Κλύνν ήταν ιδιαίτερα δραστήριος μέχρι το 2016, εξάλλου είναι γνωστό πως τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα του 2015 με συχνές παρουσίες τόσο μέσω της τηλεόρασης όσο και μέσω του διαδικτύου. Ωστόσο, στις 6 Ιουνίου 2016 συμβαίνει κάτι που απεύχεται κάθε γονιός και τον «συνθλίβει» πραγματικά. Χάνει το γιό του, Νίκο, σε ηλικία 50 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο…

«Μας λείπει το παιδί μας. Μας λείπει όσο τίποτα σε αυτόν τον κόσμο! Προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας», ήταν τα σπαρακτικά λόγια του Χάρρυ Κλυνν και της συζύγου του, Χαρίκλειας, τον Ιούνιο του 2016 στην εφημερίδα Freddo, μιλώντας για τον ξαφνικό χαμό του γιου τους, Νίκου Τριαναταφυλλίδη.

«Ό, τι και να σας πω για τον γιόκα μου είναι λίγο. Είμαι τόσο πικραμένη που δεν μπορώ να προφέρω ούτε το όνομά του. Έφυγε ο άγγελός μας», έλεγε κλαίγοντας η Χαρίκλεια.

Η φωνή του πάντα χαμογελαστού Χάρρυ Κλυνν, του ανθρώπου που προσέφερε απλόχερα το γέλιο στον ελληνικό λαό για δεκαετίες, ακουγόταν με μεγάλη δυσκολία: «Όχι απλά μας λείπει ο Νίκος, αλλά με τη σκέψη του κοιμόμαστε και ξυπνάμε. Νομίζουμε απλώς πως είναι ψέμα. Παραμύθι. Αισθάνομαι πως θα ανοίξει η πόρτα και θα μπει εκείνος. Ότι και να σας πω είναι λίγο. Ούτε κατά διάνοια το σκεφτόμασταν. Εντελώς αναπάντεχο και ξαφνικό γεγονός. Μέσα σε 6 μήνες τον έφαγε… Από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα. Δεν πήραμε χαμπάρι ότι θα έφευγε έτσι… Ξαφνικά. Δύσκολα επουλώνονται τέτοιες πληγές. Απλώς, εμείς οι Πόντιοι έχουμε δύναμη ψυχής. Θα αντέξουμε. Θα το ξεπεράσουμε. Χρειάζεται χρόνος όμως. Αυτές τις μέρες φτιάχνω το μνημείο του γιου μου. Όπως του αξίζει, γιατί ήταν σπουδαίο παιδί».

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης ήταν σκηνοθέτης, γιος του Χάρρυ Κλυνν και της Χαρίκλειας Μακρή, που ήταν χορεύτρια.



Μετά από αυτό το γεγονός ο Χάρρυ Κλυνν λύγισε… Έτσι και αλλιώς από το 2008 είχε επιστρέψει μόνιμα στη γενέτειρά του, την Καλαμαριά, αλλά από το 2016 και μετά τα προβλήματα υγείας του δημοφιλούς καλλιτέχνη επιδεινώθηκαν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τους τελευταίους μήνες της ζωής του πέρασε πολύ δύσκολα, καθώς δε μπορούσε ούτε να μιλήσει, δίνοντας πραγματική μάχη για τη ζωή του, την οποία τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει... Είναι χαρακτηριστικό πως συντηρούταν με φιάλες οξυγόνου και με μόνη συντροφιά το στήριγμά του, τη σύζυγό του Χαρίκλεια.


https://thecaller.gr/callers-choice/teleutees-diskoles-stigmes-tou-xarry-klinn/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...