Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Πολύ σκληροί για να πεθάνουν...

Σουηδοί αναλυτές για Ρωσία: Η εισβολή στη χώρα αυτή είναι αδύνατη


Η σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet σε κύριο άρθρο της αναφέρει ότι πιθανή…. εισβολή του ΝΑΤΟ στη Ρωσία θα ήταν ένας «στρατιωτικός εφιάλτης» για οποιοδήποτε στρατό.

Η στρατιωτική δύναμη, το μέγεθος της επικράτειας και η δυσκολία του εδάφους είναι μεταξύ των βασικών παραγόντων που καθορίζουν την αμυντική ικανότητα της χώρας, γράφει η εφημερίδα.

Με βάση αυτά τα κριτήρια, Σουηδοί δημοσιογράφοι τόνισαν ότι «όποιος θεωρεί ότι η ιδέα της εισβολής στην αχανή ρωσική επικράτεια ως εφικτή πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει όλα τα είδη εδάφους.»

«Ο εχθρός θα αντιμετωπίσει έρημο, βουνά, αδιαπέραστους βάλτους, παγωμένη τούνδρα, μεγάλα ποτάμια, και σκοτεινά δάση» , δήλωσαν οι Σουηδοί αμυντικοί συντάκτες προσθέτοντας ότι τα καυτά καλοκαίρια και οι παγεροί θα αποτελέσουν επίσης μια τεράστια πρόκληση.

« Έπειτα έχουμε τους ίδιους τους Ρώσους, οι οποίοι εδώ και χιλιάδες χρόνια, έχοντας συμμετάσχει τόσο σε μεγάλους πολέμους όσο και σε ανταρτοπόλεμο, έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία», ανέφερε το άρθρο.

Τα συμπεράσματα της εφημερίδας Svenska Dagbladet υποστηρίζονται από την ίδια τη ρωσική ιστορία, καθώς η χώρα δεν κατακτήθηκε ποτέ από τη δημιουργία ενός κεντρικού κράτους στη Ρωσία στις αρχές του 15ου αιώνα.

Οι Ρώσοι έχουν ματαιώσει όλες τις προσπάθειες να εισβάλει κάποιος στην γη τους, νικώντας μεταξύ άλλων, τις γαλλικές στρατιές του αυτοκράτορα Ναπολέοντα το 1812, του Σουηδού βασιλιά Καρόλου, των Τευτώνων Ιπποτών και του ναζιστή δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ 1941-1945 , οι οποίοι έιχαν κατακτήσει τους πάντες .

Η ιστορία είναι οδηγός για όλους και σίγουρο είναι ότι όποιος διαβάσει την ρωσική θα ανακαλύψει ότι η χώρα αυτή έχει «χίλιες πόρτες για να μπεις και καμία για να βγεις».

  

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...