Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Καλό ταξίδι Χάρρυ. Τώρα είσαι δίπλα στο γιο σου Νικόλα. Σε ευχαριστούμε για το γέλιο που μας χάρισες

Έφυγε ο Χάρρυ Κλυνν

Πέθανε το πρωί της Δευτέρας, ο δημοφιλής κωμικός και σατιρικός ηθοποιός Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ευρύτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν.

Ο δημοφιλής 78χρονος ηθοποιός (7 Μαΐου 1940) γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων, το Νίκο και την Κυριακή Τρανταφυλλίδη.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης (1966-2016) ήταν γιος του, και πέθανε στις 7 Ιουνίου 2016, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Χάρρυ Κλυνν, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και το βράδυ της Κυριακής, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, έπαθε κρίση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε.

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, η υγεία του σπουδαίου καλλιτέχνη είχε επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα, μετά τον θάνατο του γιου του και βρισκόταν καθηλωμένος με αναπνευστικά προβλήματα σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 7 Μαΐου του 1940 από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων, τον Νίκο και την Κυριακή Τρανταφυλλίδη.

Εξαιτίας δυσμενών οικονομικών συνθηκών, ωθήθηκε στην εργασία από την ηλικία των 5 χρόνων.

Παράλληλα φοιτούσε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Καλαμαριάς και αργότερα στο Πέμπτο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή του σε μια βραδιά ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη άλλαξε τη ζωή του, καθώς, εκτός από το πρώτο βραβείο, «κερδίζει» την πρόταση του Οικονομίδη να τον ακολουθήσει στην Αθήνα.

Στο Σικάγο παντρεύεται τη γυναίκα του, Χαρίκλεια και εκεί αποκτά το πρώτο από τα 3 του παιδιά, τον Νίκο.

Από το 2006 έμενε μόνιμα στη γενέτειρά του Καλαμαριά, έγραψε βιβλία (κυκλοφορούν 12 βιβλία του), έπαιζε θέατρο, ζωγράφιζε (8 ατομικές εκθέσεις) και ηγούνταν της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμαριάς.

Στο Ελληνικό δημοψήφισμα του 2015 τάχτηκε ηρωικά υπέρ του «Όχι». Στάθηκε με σθένος ως μια από τις προσωπικότητες του αντιμνημονιακού αγώνα.

Από τους λίγους καλλιτέχνες που αντιστάθηκαν μαζί με τον λαό τις δύσκολες μέρες.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...