Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Θα πει κανείς την αλήθεια για τον Μπουτάρη; Δείτε το ανθολόγιο του αντεθνικού παραληρήματος

Ο ανεκδιήγητος Μπουτάρης προκαλεί τόσο με τις δηλώσεις του, όσο και με τη στάση του και ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με τα εθνικά θέματα.

Προκαλεί σε τέτοιο σημείο που ξεπερνά κάθε όριο ανθελληνικότητας, σε σημείο που ορισμένοι αναρωτιούνται αν η στάση του δεν είναι απλά αφελής, αλλά σκόπιμη και με πολλές δόσεις επικινδυνότητας.

Πάμε να δούμε - χωρίς παρωπίδες - μερικές από τις απόψεις του που έχουν προκαλέσει σάλο στην επικαιρότητα και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα:
Δεν θέλει το όνομα Μακεδονία για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Πριν από μερικούς μήνες είχε ζητήσει να αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης και να μην το λέμε «Μακεδονία».

«Θα κρατήσουμε τον όρο Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια», το ζήτημα είναι τι κάνουμε και εμείς όχι μόνο οι άλλοι». Με τη φράση αυτή ο Γιάννης Μπουτάρης άνοιξε στις 12/02/2018 θέμα αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης!

Ο κ. Μπουτάρης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τόνισε πως εκτός των άλλων είναι σημαντικό να βρεθεί και το πως θα ονομάζονται οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας, αλλά και να μπει ένα χρονοδιάγραμμα για αλλαγές στα βιβλία και όπου υπάρχει αναφορά αλυτρωτισμού.

Επανέλαβε ότι τώρα δίνεται μια ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα και επανέλαβε την άποψή του ότι τα συλλαλητήρια δεν σημαίνουν κάτι, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. «Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο», είπε ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε επισημαίνοντας πως και η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές.

«Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», είπε ακόμη.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι δηλώσεις του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και μια μέρα μετά προσπάθησε να τα... μαζέψει.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως «δεν είπα να τα αλλάξουμε, απλά αναρωτήθηκα».

«Να το σκεφτούμε γιατί αυτό το όνομα "Μακεδονία" έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει. Δεν βάζω καθόλου ζήτημα αλλαγής, απλά επιβεβαιώνω ότι χάσαμε (πριν από χρόνια)», είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, εγώ είπα ότι πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, ένα από τα πράγματα από τα οποία μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το όνομα. Ας το αναλογιστούν αυτοί και ας το αλλάξουν αυτοί», είπε επίσης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το αεροδρόμιο θα μπορούσε να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης».

«Αν ετίθετο θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου, θα πρότεινα να το πούμε "Νίκος Γκάλης", ώστε να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές. Είναι μια φυσιογνωμία διεθνής, ο μόνος μπασκετμπολίστας που μπήκε στο Hall of Fame το αμερικάνικο. Καλύτερα να νομίζουμε ότι είναι μπασκετομάνα η Θεσσαλονίκη, παρά να την συγχέουν με ονομασίες που έχουμε χάσει παταγωδώς», εξήγησε.

Στην ερώτηση αν υπάρχουν αλυτρωτικές τάσεις από την πλευρά των Σκοπίων ο κ. Μπουτάρης είπε «όχι, το δήλωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος».
Χαρακτήρισε «παρέλαση» το συλαλλητήριο για τη Μακεδονία!

Την περίοδο του συλαλλητηρίου για τη Μακεδονία, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζοντας επιθετικό το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», ενώ αποκάλεσε τη συγκέντρωση, παρέλαση...

«Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή. Όταν πας να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να δεις και τα προβλήματα του άλλου. Οι αλυτρωτικές τάσεις πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι μόνο το όνομα. Εάν οι γείτονες εξακολουθούν να έχουν στο Σύνταγμα τους αλυτρωτικές τάσεις, δεν αλλάζει το θέμα».

Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μια μέρα μετά το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό των Σκοπίων, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Παραλία.

Δυστυχώς, δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Υποβάθμισε τη συγκέντρωση λέγοντας πώς ήταν μόνο 150.000 άτομα.

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε: «ο κόσμος ήταν όντως πολύς εχθές στο συλλαλητήριο και σε αυτό βοήθησε και ο καιρός. Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως είναι πως η αστυνομία βγάζει ένα νούμερο κοντά στις 100.000 οι εφημερίδες δίνουν έναν αριθμό πολύ μεγαλύτερο κοντά στις 300.000 -400.000 το οποίο δεν υπάρχει. Προσωπική μου άποψη είναι πως εχθές στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περίπου 150.000 άτομα».

Σε σχετική ερώτηση για το εάν η μαζική συγκέντρωση ήταν ακροδεξιά όπως κάποιοι υποστηρίζουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: «ο πυρήνας της οργάνωσης εχθές ήταν ακροδεξιοί αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν όλοι οι συμμετέχοντες ακροδεξιοί. Εχθές είδα μία κατάσταση παρέλασης. Το σύνθημα η Μακεδονία είναι ελληνική είναι επιθετικό. Το 50% ανήκει σε εμάς το 30% στα Σκόπια και το υπόλοιπο στην Βουλγαρία. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη των αρχηγών όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως που άφησαν να καλλιεργηθεί επί δεκαετίες το αίσθημα ανασφάλειας στη χώρα μας».

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να κατηγορίσει τους Έλληνες για τον εθνικό παλμό που επέδειξαν: «Ο εθνικός παλμός ο οποίος δεν εξυπηρετεί σε τίποτα την κατάσταση. Μετά από 20 χρόνια που υφίσταται το πρόβλημα φαίνεται πως δεν μάθαμε τίποτα, όπως και με το Κυπριακό υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο διαιωνίζεται.

«Θεωρώ ότι οι μαθητικές παρελάσεις είναι πέρα από κάθε λογική πια. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνονται μαθητικές παρελάσεις, με εμβατήρια, στρατιωτικού χαρακτήρα. Δεν θα πάω φέτος», δήλωσε λίγο πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο ανεκδιήγητος Μπουτάρης εξήγησε σε συνέντευξή του, τους λόγους της αντίθεσής του, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραστεί στην παρέλαση των μαθητών για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που γίνεται στην πόλη στις 27 του μηνός, διαχωρίζοντάς την πάντως από τις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση της πόλης, και την επέτειο του ΟΧΙ. «Εγώ είμαι κάθετα αντίθετος στην μαθητική παρέλαση, η οποία γίνεται στις 27 του μηνός. Δεν πηγαίνω. Μία φορά πήγα για να δω τον εγγονό μου. Και πήγα να τον δω πώς περπατάει δεν πήγα να τιμήσω την μαθητική παρέλαση».

«Φυσικά όλοι οι γονείς και παππούδες πάνε για να δουν τα παιδιά αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι μία τέτοια παρέλαση καλλιεργεί στρατιωτικό πνεύμα και το καλλιεργεί άσχημα. Δείτε πώς περπατούν σαν «ρεμπέτ ασκέρ» όλοι» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ασέβεια Μπουτάρη: Δεν με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ ήταν φονιάς

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ ο ανεκδιήγητος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επίσκεψή του στην Άγκυρα για συνομιλίες σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης, ο Μπουτάρης, υπερασπίστηκε τις επαφές που πραγματοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση και θύμισε τους 5.000 Τούρκους τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη στις 10 Νοεμβρίου πέρσι, επέτειο του θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Στο σημείο αυτό, ο ανεκδιήγητος επιχείρησε να διαγράψει μνήμες και Ιστορία του Ελληνισμού λέγοντας πως δεν τον ενδιαφέρουν τα γεγονότα του παρελθόντος και τα όσα έκανε ο Κεμάλ κατά των Ελλήνων.

«Έχουμε δημιουργήσει έναν μύθο για τον Κεμάλ Ατατούρκ ότι ήταν φονιάς. Τώρα, αυτό που λέω στους πολίτες είναι ότι δεν με ενδιαφέρει αν ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν φονιάς ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει αν ήταν καλός ή όχι» σημείωσε μεταξύ άλλων αναγνωρίζοντας το δικαίωμα στους Τούρκους να αποτίνουν φόρο τιμής στη «γη των προγόνων τους», όπως το κάνουν οι Έλληνες στην Αγιά Σοφιά.

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι όπως οι Έλληνες επισκέπτονται την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Σαμψούντα και την Τραπεζούντα και αποτίνουμε σεβασμό στη γη των προγόνων μας, έτσι και οι Τούρκοι έχουν το ίδιο συναίσθημα για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Είναι ο πατέρας της Τουρκίας. Θέλουν να έρθουν να επισκεφτούν τη γενέτειρά του. Επομένως, θα σας δώσω την ευκαιρία αυτή. Όσο οι Τούρκοι έρχονται εδώ, ο λαός της Θεσσαλονίκης θα δει ότι οι Τούρκοι δεν θέλουν να μας σκοτώσουν και ότι δεν θέλουν πόλεμο. Νοιώθουν ότι είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλον και ότι τα πράγματα αμβλύνονται. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μία διαφορετική ατμόσφαιρα τώρα» πρόσθεσε.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα «μαργαριτάρια» του Γιάννη Μπουτάρη που εκστομίζει με κάθε ευκαιρία στο δημόσιο λόγο του.

Και επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά:

Είναι αφελής ή κάτι άλλο;


newsbomb.gr
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...