Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Η Νέμεσις της Ρωσίας. Το υπερόπλο για το τέλος την Νέας Τάξης

 Το υπερόπλο που τρέμουν οι εχθροί της Ρωσίας – Υποβρύχιο drone για καταστροφή εχθρικών βάσεων 

Πυρηνική κεφαλή ισχύος έως και δύο μεγατόνων (!) θα φέρει το υποβρύχιο drone που κατασκευάζει η Ρωσία για την καταστροφή εχθρικών ναυτικών βάσεων.

Το υπερόπλο του Βλαντιμιρ Πούτιν, που εκτοξεύεται από ειδικά εξοπλισμένο υποβρύχιο και έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον πόλεμο στους ωκεανούς, θα είναι επιχειρησιακό σε βάθος μεγαλύτερο των χιλίων μέτρων, θα κινείται με ταχύτητα 60-70 κόμβων και θα μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι ύψους εκατό μέτρων!



«Η τορπίλη του συστήματος Poseidon πολλαπλών χρήσεων θα μπορεί να φέρει διάφορες πυρηνικές κεφαλές, και η θερμοπυρηνική μονή κεφαλή θα έχει μέγιστη ισχύ δύο μεγατόνων», ανέφερε πηγή στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο φυσικός Ρεξ Ρίτσαρντσον εκτιμά ότι με την κατάλληλη στόχευση η τορπίλη αυτή θα μπορεί να παράξει ενέργεια ίση με εκείνη του τσουνάμι του 2011 στην Ιαπωνία. «Εκμεταλλευόμενα την ορμή που δίνει η ανωφέρεια του βυθού στις ακτές είναι πιθανόν να προκληθούν κύματα ύψους εκατό μέτρων», τόνισε.



Το πρόγραμμα ανάπτυξης του πυρηνοκίνητου υποβρύχιου drone αποκάλυψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμά του για την Κατάσταση του Έθνους τον περασμένο Μάρτιον, επισημαίνοντας ότι οι «τορπίλες» αυτές θα μπορούν να φέρουν τόσο συμβατικές όσο και πυρηνικές κεφαλές και να καταστρέφουν υποδομές του εχθρού, αεροπλανοφόρα και άλλους στόχους. Υποστήριξε δε ότι το Poseidon δεν θα έχει τρωτά σημεία κι ότι «δεν υπάρχει τίποτε στον κόσμο ικανό να του αντισταθεί».

Οι πρώτες δοκιμές του drone, που πήρε το όνομά του μετά από ανοικτή ψηφοφορία στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, έχουν ήδη γίνει, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, Σεργκέι Κορόλιοφ.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...