Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

«Το παιδί με τα παγωμένα μαλλιά»: Μαθητής περπατά επί μία ώρα κάθε μέρα στους -9 για να πάει σχολείο

Ανάρπαστη έχει γίνει αυτή η φωτογραφία του μικρού μαθητή από την Κίνα, του οποίου τα μαλλιά έχουν παγώσει και ασπρίσει από το χιόνι.
Βέβαια, αν και στην αρχή το πιο πιθανό είναι κάποιος να γελάσει με τα μαλλιά του μικρού, μόλις δει πως έγιναν τα χέρια του από τον πάγο και ακούσει την ιστορία του σίγουρα θα μπει σε σκέψεις.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το αγοράκι της φωτογραφίας αναγκάζεται να περπατά περίπου 5 χιλιόμετρα κάθε μέρα για να φτάσει στο σχολείο του.
Φορώντας λεπτά ρούχα, καθώς δεν έχει πιο χοντρά, ο μαθητής πήγε πριν λίγες μέρες στο σχολείο του για να γράψει ένα τεστ, παρ΄όλη την σφοδρή χιονόπτωση και τους -9 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να παγώσουν τα μαλλιά του.



Ο μαθητής πάει τρίτη δημοτικού, προέρχεται φτωχή οικογένεια και ζει μόνο με τον πατέρα του, ο οποίος δουλεύει ως εργάτης, καθώς η μητέρα του τον εγκατέλειψε όταν ήταν μικρός.

Και μπορεί όπως φαίνεται στην φωτογραφία, όλοι οι συμμαθητές να γέλασαν μαζί του, όταν τον είδαν με «χιονισμένα» μαλλιά, αλλά δεν ξέρουν πως ο Γουάνγκ Φουμάν ζει σε ένα ερειπωμένο σπίτι γεμάτο λάσπη και χωρίς θέρμανση.
Ο διευθυντής του σχολείου, ανέφερε πως ο 8χρονος μαθητής περπατά περισσότερο από μία ώρα κάθε μέρα προκειμένου να φτάσει στο σχολείο, το οποίο ούτε κι αυτό έχει θέρμανση για να ζεσταθεί.

Ο διευθυντής πρόσθεσε πως ο μαθητής ήρθε στο σχολείο για να γράψεις τις τελικές εξετάσεις της τάξης του. Το αγοράκι μάλιστα αρίστευσε στις εξετάσεις, έχοντας σκορ 99 στα 100, ενώ ο ίδιος είναι άριστος μαθητής με ταλέντο στα μαθηματικά.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...