Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ρωσικά και Κινεζικά πολεμικά πλοία «οργώνουν» το Αιγαίο. Αναμένεται αμερικανική ναυτική άσκηση στη Σικελία.

Ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία έφθασαν στην Μεσόγειο θάλασσα για την μεγάλη ναυτική άσκηση «Ναυτική Συνεργασία 2015» .
Η Ρωσία και η Κίνα ξεκίνησαν ήδη την ενεργό φάση των ναυτικών ασκήσεων, αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.
« Ρωσικά και κινεζικά πολεμικά πλοία έφθασαν στην θαλάσσια περιοχή που θα πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος των ασκήσεων « Ναυτική Συνεργασία 2015 », δήλωσε ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Ρωσικού Ναυτικού Αντιναύαρχος Alexander Fedotenkov σήμερα Κυριακή.

Οι φρεγάτες «Linyi» και «Weifang» του Κινεζικού Ναυτικού, το ρωσικό αερόστρωμνο κατευθυνόμενων βλημάτων «Samum», ολοκλήρωσαν μαζί με την ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Moskva» την Παρασκευή 15 Μαΐου τον διάπλου των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

Η συγκεκριμένη ομάδα πολεμικών πλοίων Ρωσίας και Κίνας έχει εισέλθει ήδη στο Αιγαίο Πέλαγος και κατευθύνεται προς την περιοχή της Μεσογείου, όπου θα πραγματοποιηθεί το κύριο μέρος των κοινών ναυτικών ασκήσεων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρωσικού Ναυτικού Πλοίαρχος Ιγκορ Ντιγκάλο.

Τα πολεμικά πλοία Ρωσίας και Κίνας θα πραγματοποιήσουν την πρακτική φάση των ασκήσεων τους , στην Μεσόγειο Θάλασσα από 17 έως 21 Μαΐου, αναφέρουν πηγές στο ρωσικό ΓΕΝ.

Στις ναυτικές ασκήσεις , θα συμμετέχουν περίπου εννιά πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων των φρεγατών Linyi και Weifang και ενός πλοίου υποστήριξης από το Κινεζικό Ναυτικό. Ενώ το Ναυτικό της Ρωσίας θα εκπροσωπείται από το καταδρομικό καθοδηγούμενων πυραύλων Moskva, το πλοίο συνοδείας Ladny, τα μεγάλα πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων Alexander Otrakovsky και Alexander Shabalin, το αεροστρωμνο πυραυλοφόρο πλοίο Samum και ένα ρυμουλκό πλοίο.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, η παρουσία αυτού του στόλου στην περιοχή θα προσελκύσει «κόσμο και κοσμάκη» , στην ανατολική Μεσόγειο. Αναμένουμε επίσης και την παράλληλη άσκηση κοντά στην Σικελία, του αμερικανικού 6ου στόλου με την συμμετοχή και της Ελλάδος, χωρίς όμως να είναι γνωστή η ημερομηνία υλοποίησης της .

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της ιστοσελίδας μας pentapostagma.gr, το υπουργείο άμυνας της Τυνησίας ανακοίνωσε ότι η Τυνησία θα συμμετάσχει σε κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Μεσόγειο, μαζί με την Αλγερία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Ισπανία, την Γαλλία, την Ιταλία, την Μάλτα, την Κροατία, την Ελλάδα, την Τουρκία από κοινού με τον 6ο αμερικανικό στόλο. Η πιθανή παρουσία τόσων πολεμικών πλοίων σε μια σχετικά μικρή θαλάσσια έκταση, προσδίδει μεγάλη γεωπολιτική αξία στην περιοχή και αποτελεί προάγγελο μελλοντικών εξελίξεων.


pentapostagma.gr
http://www.freepen.gr/2015/05/blog-post_9310.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...