Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η ΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τον τελευταία καιρό έχει παρατηρηθεί μια έντονη μανία καταδίωξης,

που έχει καταβάλλει τον Τούρκο πρόεδρο, Ταΐπ Ερντογάν, ο οποίος βλέπει παντού εχθρούς που τον επιβουλεύονται και προσπαθούν ακόμα και να τον δολοφονήσουν.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι οι επανειλημμένες εκκαθαρίσεις στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, κυρίως από στελέχη και αξιωματικούς που πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος όπως φαίνεται είχε καταφέρει να διεισδύσει σε μεγάλο βαθμό στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν για διώξεις 81 ανωτάτων αξιωματικών στον βαθμό του αντιστρατήγου και αντιναυάρχου, ενώ ο συνολικός αριθμός των τελευταίων διώξεων ανεβαίνει στους 1481, μεταξύ των οποίων 26 στελέχη που κρίθηκαν άμεσα προς αποστρατεία.

Η κατάσταση αυτή έχει αγγίξει και την μεγαλύτερη τουρκική μυστική υπηρεσία, την ΜΙΤ, όπου και εκεί όπως έγινε γνωστό είχαν διεισδύσει οι προσκείμενοι στον Γκιουλέν με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει τελευταία και ένας έντονος εσωτερικός πόλεμος για τις αναμενόμενες εκκαθαρίσεις.

Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, ο İsmet Yılmaz, ανακοινώσε ότι για όλες αυτές τις υποθέσεις έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι στρατοδίκες καθώς οι κατηγορίες φτάνουν μέχρι την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, γεγονός που δείχνει και την σοβαρότητα της κατάστασης και το εύρος των εκκαθαρίσεων.

Φυσικά όλα αυτά είναι επόμενο να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όπως επισημαίνουν οι αντιισλαμικές εφημερίδες και κυρίως η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία Zaman και συνεπώς και στο αξιόμαχό τους που έχει τρωθεί έντονα από όλη αυτή την κατάσταση.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...