Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

H Μόσχα «παίρνει μέτρα» για ενδεχόμενη σύγκρουση στην Υπερδνειστερία!

Καθώς διαφαίνεται και πάλι η κατάσταση ασφαλείας στην Μολδαβία , είναι σε « τεντωμένο σκοινί».
Το ζήτημα της Υπερδνειστερίας και η προσπάθεια ένταξης της στην Μολδαβία , και στην συνέχεια στην  Ρουμανία και το ΝΑΤΟ, προκαλεί αναταράξεις στην Μόσχα. Υπάρχουν πληροφορίες από την GRU ( ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών), ότι ετοιμάζεται «μυστικό σχέδιο »  αναταραχών στην περιοχή αυτή από τις ΗΠΑ, με στόχο την αντικατάσταση της ρωσικής δύναμης από άλλη ειρηνευτική δύναμη.!!
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ΕΠΙΣΗΜΑ  εκφράζει την έντονη ανησυχία του  για το ενδεχόμενο « ξαφνικής» αποσταθεροποίησης και συγκρούσεων  στην περιοχή της Υπερδνειστερίας και ετοιμάζεται για τα πιο ακραία σενάρια. Για το σκοπό αυτό, η  Επιχειρησιακή στρατιωτική διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων (OGRF), που σταθμεύουν στη χώρα, ξεκίνησε ασκήσεις για την προστασία των σημαντικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αναφέρει ο ρωσικός τύπος .
moldavia
Η  υπηρεσία Τύπου της ρωσικής Δυτικής Στρατιωτικής περιφέρειας , στην οποία ανήκει η ρωσική δύναμη OGRF,στην Υπερδνειστερία  , ενεργοποίησε  για τον σκοπό αυτό , πάνω 100 στρατιωτικές μονάδες. Η άσκηση περιελάμβανε ταχεία μετακίνηση  δυνάμεων σε απόσταση  150 χιλιομέτρων  προς τις  στρατιωτικές  αποθήκες στο χωριό Kolbasna, όπου εκεί  έγινε « εικονική αντεπίθεση» σε τρομοκράτες που προσπάθησαν να κατάσχουν όπλα και τα πυρομαχικά .
Την ίδια στιγμή το  επίλεκτο προσωπικό της ρωσικής αντιτρομοκρατικής μονάδας αντιμετώπισε   την άσκηση  με απόλυτη επιτυχία, «Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης για την εξουδετέρωση των  τρομοκρατών , οι δυνάμεις  επικεντρώθηκαν στην συνεργασία μεταξύ τους,  στην βελτίωση της συνοχής κατά τη διεξαγωγή της στρατιωτικής μάχης στην ύπαιθρο. Οι Ρώσοι κομάντος δρούσαν σε μικρές ομάδες (των δύο ή τριών ατόμων).
Το σημαντικό είναι ότι, υπάρχουν  πολλές πληροφορίες, από τις  υπηρεσίες ασφαλείας της Μόσχας,  σχετικά με την ύπαρξη ενός σχεδίου για την εξάλειψη της ρωσικής  δύναμης της Υπερδνειστερίας, με νομιμοφανή τρόπο . Το σχέδιο αυτό είναι εμπνευσμένο  από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, με την συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων  της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και της Ρουμανίας. Το κύριο μέρος του σχεδίου που  εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Κίεβο,  αφορά ως πρώτο « βήμα» την καταγγελία  της συμφωνίας με την Μόσχα για  τον «διάδρομο»  διαμετακόμισης μέσω του ουκρανικού εδάφους της ρωσικής στρατιωτικής αποστολής  και των φορτίων της, από και  προς την Υπερδνειστερία, κάτι που ουσιαστικά έγινε με την απαγόρευση διέλευσης ρωσικών δυνάμεων την περασμένη εβδομάδα. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,   μεταμφιεσμένοι στρατιώτες  από  Ουκρανία ,  Ρουμανία και Μολδαβία, προγραμματίζουν «πράξεις δολιοφθοράς και τρομοκρατικές  ενέργειες»  με στόχο κατάσχεση πλήθους πυρομαχικών στην περιοχή, τα οποία φυλάσσονται σήμερα από Ρώσους στρατιώτες. Ταυτόχρονα, στην αριστερή όχθη του ποταμού  Δνείστερου θα ξεκινήσουν μεγάλης κλίμακας προκλήσεις και ταραχές με πολλά  θύματα και  δολοφονίες εναντίον αμάχων με στόχο την δυσφήμιση των ρωσικών  στρατευμάτων . Αυτές οι συνθήκες θα αποτελέσουν  μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την επίσημη έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στον ΟΗΕ,  με θέμα την Υπερδνειστερία. Η Κυβέρνηση της Μολδαβίας θα  ζητήσει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
Θα ζητηθεί αυτή τη φορά επίσημα ,  η αντικατάσταση της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης , από την ειρηνευτική  δύναμη που συγκροτήθηκε πρόσφατα από   Μολδαβία-Ρουμανία.
Σύμφωνα με ανάλυση από το pentapostagma.gr, η  περίπλοκη κατάσταση γύρω από την Υπερδνειστερία, η στάση της Ρουμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών που ξεκίνησαν  στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την περιοχή της Οδησσού της Ουκρανίας, δημιουργεί μία επιπλέον ένταση στην περιοχή.
Σύμφωνα με πλήθος άρθρων μας στην ιστοσελίδα μας , έχουμε αναδείξει την μεγάλη ιδιαιτερότητα της περιοχής , καθώς και την μεγάλη πιθανότητα οι εξελίξεις να επηρεάσουν όλα τα Βαλκάνια. Σε συνδυασμό με την πιθανή διχοτόμηση της ΠΓΔΜ και σε συνδυασμό με τις «εξελίξεις» στην Βοσνία , τα Βαλκάνια θα αποτελέσουν και πάλι το επίκεντρο των  παγκόσμιων εξελίξεων.  Η Ελλάδα είτε ο πόλεμος «πιαστεί» από «πάνω» είτε πιαστεί από «κάτω” (Μ.Ανατολή), αποτελεί νησίδα σταθερότητας.


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...