Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα! Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκπαιδεύονται για την αντιμετώπιση επιθέσεων!

Σεμινάριο με θέμα πιθανή επίθεση μελών του Ισλαμικού Κράτους επί ελληνικού εδάφους παρακολούθησε η ομάδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την εκπαίδευση των περίπου 20 Ελλήνων αξιωματικών ανέλαβε κλιμάκιο αστυνομικών της Βρετανικής Scotland Yard, ενώ το σεμινάριο οργάνωσε το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας και το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως σημειώνει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Έλληνες αστυνομικοί που μετείχαν στο σεμινάριο αποκαλύπτουν ότι μεταξύ των σεναρίων που εξετάστηκαν ήταν περιστατικά ομηρίας μέσα σε κυβερνητικά κτίρια, τράπεζες ή ακόμα δημόσιους χώρους, όπως πάρκα πλατείες κοκ. «Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση με δράστες ισλαμιστές τρομοκράτες. Είναι αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι το τέλος. Κερδίζεις χρόνο προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα οι ειδικές δυνάμεις για αστυνομική επέμβαση, ενώ ενδεχομένως προσπαθείς να διαπραγματευτείς και να σώσεις τη ζωή κάποιων εκ των ομήρων, γυναικών, ηλικιωμένων κτλ» αποκαλύπτει έμπειρος Έλληνας διαπραγματευτής που μετείχε στο σεμινάριο.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, εξετάστηκε σενάριο ομηρίας σε Εφορία της Δυτικής Αττικής, κατά το πρότυπο της ομηρίας που εξελίχθηκε τον Γενάρη του 2015 στο Εβραϊκό Παντοπωλείο στο Παρίσι με δράστη τον Αμεντί Κουλιμπαλί. Το σενάριο προέβλεπε αρχικά παρέμβαση διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ. και τελικά επέμβαση της ΕΚΑΜ για την εξουδετέρωση των τζιχαντιστών που κρατούσαν ομήρους. Σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης αφορούσε την προσπάθεια για εντοπισμό ομήρων που δεν έχουν βρεθεί από τους δράστες. Κι αυτό διότι οι «κρυμμένοι» όμηροι είναι σημαντικοί για την διαχείριση του περιστατικού και σχεδιασμού της δεδομένης αστυνομικής επέμβασης. Στην περίπτωση εξάλλου του Εβραϊκού Παντοπωλείου, οι Γάλλοι αξιωματικοί χρησιμοποίησαν τους λεγόμενους «κρυμμένους» ομήρους προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες για τις κινήσεις του δράστη, τον αριθμό των άλλων ομήρων και τη διαρρύθμιση του χώρου.

«Βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα»
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» οι αξιωματικοί της Σκότλαντ Γιαρντ, είναι πεπεισμένοι ότι βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα θύλακες τζιχαντιστών κάτι που επιβεβαίωσαν ως έναν βαθμό οι Έλληνες συνάδελφοί τους. Οι μυστικές υπηρεσίες είχαν καταγράψει ύποπτες εισόδους τζιχαντιστών μαζί με παράνομους μετανάστες, κυρίως μέσω Έβρου, ανάμεσα στους οποίους είχαν τοποθετήσει εγκύους γυναίκες και παιδιά προκειμένου να κεντρίζουν τα ανιρωπιστικά συναισθήματα των διωκτικών αρχών και να αποδυναμώνουν τις έρευνες ταυτοποίησης των ιδίων.

Στελέχη αρμοδίων υπηρεσιών της Ε.Ε. αλλα και Έλληνες αξιωματούχοι, υποστηρίζουν ότι το στοιχείο που έχει «σώσει» προσωρινά την Ελλάδα από χτύπημα τζιχαντιστών εντός της χώρας είναι η ελαστικότητα της μεταναστευτικής πολιτικής και διαχείρισης των παράτυπων μεταναστών που μέλη του ΙΣ χρησιμποιούν για να περάσουν στην Ευρώπη.

Στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σημειώνουν ότι αν σκληρύνουν Ελλάδα και Ευρώπη τους ελέγχους στα ελληνικά σύνορα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος στα επόμενα 5 χρόνια να υπάρχει χτύπημα.

Αυτή τη στιγμή τζιχαντιστές που έχουνπάρει έγγραφα παραμονής, παραμένουν «εν υπνώση» αφού οποιαδήποτε ενέργεια θα οδηγούσε αυστηροποίηση των ελέγχων στην Ελλάδα κάτι που δεν τους συμφέρει!

crashonline.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...