Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ξεκινά τον Ιούνιο η κατασκευή του Turkish Stream

Η Gazprom ανανέωσε συμφωνία με την Saipem για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας,
η οποία είχε διακοπεί μετά την ματαίωση του αγωγού South Stream πέρυσι από τη Ρωσία, αναφέρει ανταπόκριση της Elena Mazneva στο BLOOMBERG με τίτλο «Gazprom Says Saipem Will Start Building Turkey Link in June».

Οπως επεσήμανε χθες το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Gazprom, Oleg Aksyutin, προς τους δημοσιογράφους, η Saipem, η μεγαλύτερη εργολαβική εταιρεία της Ιταλίας στον χώρο της ενέργειας, θα ξεκινήσει την κατασκευή του νέου αγωγού τον επόμενο μήνα, καθώς αλλάζουν τα συμβόλαια που αφορούν στην κατασκευή και στην τροφοδότηση σωλήνων.

Η Saipem, που ελέγχεται από την ιταλική ΕΝΙ, είχε συνάψει δύο συμβόλαια 2,4 δις ευρώ, για τον αγωγό South Stream. Σύμφωνα με τον Oleg Aksyutin, Gazprom και Saipem βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τους όρους των συμβολαίων, ενώ η προηγούμενη συμφωνία βρίσκεται ακόμη σε ισχύ.

Η Saipem είχε ανακοινώσει στις 8 Μαΐου ότι έχει αρθεί η διακοπή των συμβολαίων του σχεδίου South Stream και ότι θα ξεκινούσαν οι εργασίες για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Oleg Aksyutin δήλωσε επίσης ότι η κατασκευή της πρώτης διασύνδεσης του νέου αγωγού θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2016.


http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-05-19/gazprom-revives-saipem-contract-to-construct-black-sea-gas-link
mignatiou.com
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/05/turkish-stream.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...