Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η Ρωσία και επίσημα μπαίνει στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Πέμπτη ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να δώσει όπλα στο Ιράκ για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος...

Αυτό για εμάς στο Tribune δεν αποτελεί είδηση, αφού σας έχουμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από τις 14 Μαΐου με ρωσικά πλοία να ξεφορτώνουν ολοκαίνουργια ρωσικά τανκς Τ-72 στο λιμάνι Ουμ Κασρ (Umm Qasr) του Ιράκ – Δείτε τις φωτογραφίες εδώ: Η Ρωσία έστειλε τανκς στο Ιράκ για τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Προφανώς τώρα η Μόσχα, για τους δικούς της γεωπολιτικούς και διπλωματικούς λόγους, αποφάσισε να κάνει παγκοσμίως γνωστό -αυτό που οι γνωρίζοντες ήδη ξέρουν- ότι δηλαδή η Ρωσία μπαίνει στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο πλευρό του Ιράκ, το οποίο ήδη έχει σημαντική βοήθεια από τις ΗΠΑ και το Ιράν.

Η Ρωσία ήδη βοηθά την κυβέρνηση της Συρίας στον πόλεμο που διεξάγει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος αλλά και στους άλλους τζιχαντιστές – ισλαμιστές στασιαστές που επιχειρούν την ανατροπή του προέδρου Άσαντ υποστηριζόμενοι από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Η Σεγκέι Λαβρόφ έκανε αυτή τη δήλωση, που επαναλαμβάνουμε δεν αποτελεί «νέο», ενόψει των συνομιλιών που θα έχουν στη Μόσχα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάιντερ Αλ Αμπάντι.

Μάλιστα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι η Ρωσία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει την ιρακινή κυβέρνηση να αποκρούσει τους τζιχαντιστές.

Στις 12 Μαΐου το σάιτ iraqinews έγραφε: «Ένα πλοίο με προέλευση από τη Ρωσική Ομοσπονδία ξεφόρτωσε ένα φορτίο με βαριά όπλα στο λιμάνι. Ο Ιρακινός στρατηγικός αναλυτής Χισάμ Αλ Χασέμι (Hisham Al Hashemi) είχε αποκαλύψει από τις 11 Μαΐου, ότι το Ιράκ θα αγοράσει ελικόπτερα και έξυπνα όπλα από τη Ρωσική Ομοσπονδία, συνολικής αξίας 3 δισ. δολαρίων».

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την Κυριακή τη στρατηγική πόλη Ραμάντι, πρωτεύουσα της επαρχίας Ανμπάρ, γεγονός που συνιστά τη μεγαλύτερη ήττα για την κυβέρνηση της Βαγδάτης μέσα σε έναν χρόνο και ταυτόχρονα αποκαλύπτει τις αδυναμίες των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων και τους περιορισμούς των αμερικανικών αεροπορικών επιθέσεων εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών.

Επίσης, οι τζιχαντιστές κατέλαβαν και την αρχαία πόλη Παλμύρα, στη γειτονική Συρία.

http://www.tribune.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...