Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ των ΗΠΑ στη Ράκκα τρόμαξε τους τζιχαντιστές.

Στρατής Μαζίδης

Την είδηση δίνουν οι δημοσιογράφοι της σελίδας "Η Ράκκα σφαγιάζεται σιωπηλά".


Συγκεκριμένα πέταξαν πάνω από την επαρχία της Ράκκα και την ίδια την πόλη αεροπλάνα του Συνασπισμού ρίχνοντας 60.000 φυλλάδια με ένα μήνυμα με σκοπό να πλήξει την ψυχολογία των τακφιριστών μέσα στο προπύργιό τους.

Το άκρως φυλλάδιο δείχνει έναν ισλαμιστή έτοιμο να συνθλιβεί ανάμεσα σε δύο λεπτοδείκτες με το σαφές μήνυμα ότι ο χρόνος για το Ισλαμικό Κράτος τελειώνει. Το φυλλάδιο όμως είχε και κείμενο:

«ISIS: Οι περιοχές επιρροής σας συρρικνώνονται κάθε μέρα. Σκοτώσαμε πολλούς ηγέτες σας και αμέτρητους αγωνιστές σας. Μπορούμε να σας επιτεθούμε ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος, και δεν μπορεί κανείς να μας σταματήσει. Εμείς δεν θα σταματήσουμε και εσείς θα χάσετε τον πόλεμο. Ήρθε η ώρα για την καταστροφή σας, και η ώρα μηδέν είναι ήδη πολύ κοντά.»

Η ενέργεια αυτή σκόρπισε τον πανικό τους τζιχαντιστές καθώς έχουν καταφέρει να επιβληθούν μέσα από τις τακτικές του τρόμου.

Αμέσως διατάχθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη της Raqqa, για να διασφαλιστεί ότι κανένα φυλλάδιο δε θα φτάσει στα χέρια των πολιτών. Άλλωστε αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις 10 ημέρες πριν πέσει η πόλη στα χέρια της ISIL πέρυσι τον Ιούλιο και υπό ένα περίεργο καθεστώς, είχε προηγηθεί μεγάλη φιλοκυβερνητική διαδήλωση.

Αρκετοί κάτοικοι από περιέργεια έσπασαν την απαγόρευση και βγήκαν έξω για να δουν τα φυλλάδια τα οποία είχαν γραφτεί στη λιβανέζικη διάλεκτο.

Ένας ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ ανέφερε ότι οι τακφιριστές έστηαν οδοφράγματα στην πόλη ενώ η Hesba άρχισε περιπολίες στις γειτονιές αναζητώντας τα φυλλάδια και προειδοποιώντας τους ανθρώπους ότι όποιος θα κρατήσει αυτά τα φυλλάδια θα τιμωρηθεί ως αποστάτης!

Το Πεντάγωνο εξήγησε ότι η ρίψη των φυλλαδίων είναι μέρος του ψυχολογικού πολέμου εναντίον της ομάδας, σημειώνοντας ότι η γελοιογραφία που περιέχεται σε αυτά τα φυλλάδια αποτελεί έμπνευση μιας στρατιωτικής μονάδας του Στρατού των ΗΠΑ που ειδικεύεται στην ψυχολογικό πόλεμο.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι ανάλογο βάρος πρέπει να δοθεί στις προπαγανδιστικές εκστρατείες της οργάνωσης στα μέσα ενημέρωσης ώστε να ανακοπεί το κύμα των νέων στρατολογήσεων.

Η επαρχία της Raqqa θεωρείται ύψιστης σημασίας για την ISIL λόγω της υψηλής πυκνότητας του πληθυσμού στην πόλη, όπου η οργάνωση έχει αναπτύξει τα γραφεία και τους μαχητές της ανάμεσα στους αμάχους ώστε να προστατεύεται από τις αεροπορικές επιδρομές.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...