Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ο Stephen Hawking προειδοποιεί ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να φέρει το τέλος της Ανθρωπότητας.


Σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC, ο θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking προειδοποίησε ότι... η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να φέρει το τέλος της Ανθρωπότητας.

Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να αναπτυχθεί εξαιρετικά γρήγορα πέρα από τον ανθρώπινο έλεγχο και να υπερισχύσει της Ανθρωπότητας. Δηλαδή η ιστορία της ταινίας Terminator μπορεί να γίνει φρικτή πραγματικότητα.

Λόγια τέτοια από έναν επιστήμονα όπως ο Hawking, ο οποίος προφανώς έχει σκεφθεί και έχει εμπειρία τόσο από την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης όσο και από τον χαρακτήρα και ηθική των επιστημόνων, πρέπει να μας κάνουν ιδιαίτερα προσεκτικούς και να απαιτήσουμε έλεγχο των εξελίξεων.

Οι σημερινοί επιστήμονες έχουν πολύ λιγότερες αναστολές και πολλοί έχουν ποιότητα χαρακτήρα σε όχι τόσο υψηλά επίπεδα (δεδομένου ότι δεν έχουμε Παιδεία και Μόρφωση στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά Κατάρτιση, η οποία «φτύνει γνώσεις» μόνο) ώστε ο εγωκεντρισμός τους να τους τυφλώσει για επιτεύγματα και δόξα (!) και να μην σκεφτούν καν τις επιπτώσεις από ανακαλύψεις τους.

Ο Hawking είπε ότι η βιολογική εξέλιξη των ανθρώπων είναι αργή και αναπτύξουν τεχνητή νοημοσύνη, αυτή θα αναλάβει τον έλεγχο με όλο και αυξανόμενο ρυθμό ώστε οι άνθρωποι να μην μπορούν να ακολουθήσουν και θα τους ξεπεράσει.

http://www.hellasforce.com/blog/o-stephen-hawking-proidopii-oti-techniti-noimosini-tha-borouse-na-feri-telos-tis-anthropotitas/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...