Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ραγδαίες εξελίξεις! Λίγο πριν την απόλυτη ρήξη με την τρόικα - Όλο το e-mail που έστειλε η Αθήνα στους δανειστές

- Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ των δανειστών για να αποφασίσουν τι θα απαντήσουν στην Αθήνα 
- Στο e-mail προς την τρόικα η κυβέρνηση περιλαμβάνει μέτρα συνολικού ύψους 980 εκατ. ευρώ 
- Μετά από αυτή την εξέλιξη είναι άγνωστο το πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα 
- Για πρώτη φορά προβλέπονται προληπτικά μέτρα από 1η Ιουλίου του 2015 εάν υπάρξει δημοσιονομικό κενό 
- Επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην σκληρή γραμμή απέναντι στο Μαξίμου


Η διαρροή του e-mail που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης προς την τρόικα, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου με τις κυβερνητικές πηγές να ξεκαθαρίζουιν πως η διαρροή του έγινε από την πλευρά των δανειστών και η σκοπιμότητα μίας τέτοιας ενέργειας είναι ενδεικτική των πιέσεων που ασκούν στο Μαξίμου.

Αυτή η διαρροή τινάζει στον αέρα το όποιο κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας υπήρχε τις τελευταίες ώρες για πιθανή συμφωνία με την τρόικα και φαίνεται ξεκάθαρα πως ακόμα και η όποια καλή διάθεση των Βρυξελλών προσκρούει στην αδιαλλαξία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Έτσι οι πληροφορίες για επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα ίσως και εντός της εβδομάδας μάλλον δεν επιβεβαιώνονται πλέον.

Στο e-mail που απέστειλε η ελληνική πλευρά περιλαμβάνονται μέτρα συνολικού ύψους 980 εκατομμυρίων ευρώ και αυτά τα μέτρα προβλέπονται προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό για το 2015 που η τρόικα θεωρεί πως θα δημιουργεί.

Μάλιστα, προκαλεί σοκ και η αποκάλυψη της εφημερίδας Καθημερινή πως στο e-mail περιλαμβάνονται προληπτικά μέτρα για πρώτη φορά από 1η Ιουλίου του 2015 σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα στον προϋπολογισμό και δημοσιονομικό κενό όπως επιμένει η τροικα.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ E-MAIL ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Στο e-mail όπως το δημοσίευσε η ιστοσελίδα tovima περιλαμβάνεται μεταξύ των μέτρων και η απόσυρση της μείωσης κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η επιβολή φόρου πολυτελείας και η αύξηση των φόρων σε τσιγάρα και ποτά από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Το e-mail που αριθμεί 43 σελίδες, περιλαμβάνει την αύξηση του ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%, το πάγωμα στις συντάξεις έως και το 2017, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό με την αύξηση του ελάχιστου αριθμού ενσήμων για να κατοχυρώσει κάποιος συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

http://www.freepen.gr/2014/12/e-mail.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...