Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΤΟΜΕΑ


σχόλιο Γ.Θ : Ναζί και εβραίος γίνεται;
Φυσικά και γίνεται... όταν ο εχθρός τους είναι ο Ορθόδοξος λαός της Ρωσίας, οι δυνάμεις του αντιχρίστου ενώνονται...



Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Στις 01/12/14, το  εβραικό , Tablet Magazine  δημοσιεύει συνέντευξη που παραχώρησε ο Borislav Bereza, νεοκλεγέντας βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου του νεοναζιστικού κόμματος  »Δεξιός Τομέας» στον αμερικανο-ρώσο Εβραίο συγγραφέα Vladislav Davidzon. Ο  Μπερέζα κάνει μαθήματα ιουδαικής πίστης και ενδύει θρηκευτικά τον αντιρωσικό αγώνα του Δεξιού Τομέα και όλης της Ουκρανίας.
» Ο  Bereza είναι ένας  αληθινός Εβραίος που περήφανα πηγαίνει στη συναγωγή ως καλός Ιουδαίος και είναι δακτυλοδεικτούμενος από αυτούς που δε συμφωνούν με τον ανερχόμενο νεοφασισμό του Δεξιού Τομέα»
»Μας έφερε σε επικοινωνία ένας κοινός φίλος για τον οποίο θρέφουμε και οι δυο μεγάλο σεβασμό και είναι ένας ορθόδοξος ιουδαίος , παραγωγός ταινιών που ζει στο Κίεβο.»
»Μια μέρα πριν τη συνάντησή μας ο Μπερέσα είχε δηλώσει σε ουκρανική εφημερίδα ότι ο Πούτιν καταλαβαίνει πολύ καλά ότι η σύγχρονη Ρωσία του θα μπορούσε κάλλιστα να ακολουθήσει τα χνάρια της ΕΣΣΔ συμπεριλαμβανομένης της πλήρους κατάρρευσής της».
»….Ο Bereza με τον οποίον μιλήσαμε ρωσικά ήταν για μένα ένας από τους συμπαθείς πολιτικούς που έχω γνωρίσει, κάτι μεταξύ Ισραηλινού κομμάντο και επιθετικά μάχιμου Ιουδαίου…Τον συνεχάρηκα με ένα “Mazel tov” για την εκλογική του νίκη και μου απάντησε με ένα ενθουσιώδες  “Baruch Hashem!”
-Είσαι Εβραίος;
-Ναι, είμαι Εβραίος.
-Είσαι λοιπόν Ιουδαίος πιστός στο θρήσκευμα ,μου είπαν ότι πας στη συναγωγή και ότι θεωρείς τον εαυτό σου μέλος του Εβραικού λαού.
-Βεβαίως. Δεν είμαι  ορθόδοξος ιουδαίος να φοράω  peyes, ή kippah στο δημόσιο βίο μου, αλλά προσπαθώ να πηγαίνω στη συναγωγή όσο πιο συχνά γίνεται. Μελετάω την Torah, και αυτό είναι ένα αρμονικά αναπόσπαστο μέρος της ζωής μου. Πηγαίνω στο Ισραήλ κάθε χρόνο από το 1993 και έχω ζήσει και εκεί.
av-bereza
-Αλλά είσαι ταυτόχρονα και μέλος του Δεξιού Τομέα;
-Είμαι εβραίος και μάλιστα αφιερωμένος σε αυτό. Ωστόσο ποτέ δεν τέθηκε θέμα .Ο Δεξιός Τομέας αποτελείται από ανθρώπους διαφόρων υπηκοοτήτων, όχι μόνο Ουκρανών και Εβραίων αλλά επίσης Πολωνών, Λευκορώσων, Γεωργιανών, Τσετσένων… Το θέμα μας δεν είναι η εθνικότητα. Το θέμα μας είναι Είσαι Ουκρανός; Υποστηρίζεις την Ουκρανία; Σε αυτή την περίπτωση είσαι αδερφός μου. Αν είσαι εχθρός της Ουκρανίας όποια υπηκοότητα και να έχεις δεν έχουμε καμία συζήτηση 
-Ο λόγος που τίθενται τέτοια ζητήματα είναι επειδή σε αυτή τη χώρα ιστορικά υπήρχαν προβλήματα με τις άλλες εθνικότητες …και μάλιστα με τους Εβραίους.
-Ναι δεν το αρνούμαι… Αυτό ήταν στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης που ο πατέρας μου δεν μπορούσε να εγγραφεί στην πανεπιστημιακή σχολή που ήθελε επειδή υπήρχε ποσόστοση για τους Εβραίους. ….Υπάρχει και τώρα ένας μικρός αντισημιτισμός στην Ουκρανία, αλλά πρόκειται για ένα ιδεολογικό θέμα ελάχιστης σημασίας που δεν απασχολεί την κοινωνία.
-Εντάξει…αλλά πολλά από τα εμβλήματα και τα σύμβολα του Δεξιού Τομέα προβληματίζουν….είναι από τον 2ο Παγκόσμιο…
-Ποιά σύμβολα;
-Για παράδειγμα η Μαυροκόκκινη Σημαία κάτω από την οποία πολεμάτε.
10431510_739839652776061_233894503587314223_n
- Υπέροχα! Θα πρέπει να καταλάβουμε το συμβολισμό ότι με το κόκκινο θέλουμε να δείξουμε ότι δεν ήταν μόνο ο ο Κόκκινος Στρατός που εκμηδενίστηκε αλλά και οι φασίστες και όλοι όσοι έκαναν εισβολή στην Ουκρανία. Το κόκκινο και το μαύρο στη σημαία του απελευθερωτικού στρατού του Μπαντέρα αντιπροσώπευε τον αγώνα για μια ανεξάρτητη Ουκρανία. Κοιτάξτε τον κυβερνήτη του  Dnipropitrovsk  που είναι επίσης Εβραίος[Kollomoisky], όπου πολλά ηγετικά στελέχη της δικοίκησής του είναι Εβραίοι, εγώ που είμαι εκπρόσωπος του Δεξιού Τομέα είμαι Εβραίος. Που βλέπετε τον αντισημιτισμό; Που βλέπετε το φασισμό;
Το να είσαι εβραίος σημαίνει ότι είσαι λάτρης της ελευθερίας. Για αυτό φύγαμε από την Αίγυπτο. Το να είσαι Εβραίος σημαίνει ότι απορίπτεις τη σκλαβιά. Αυτή είναι η ουσία του Ιουδαισμού. Για αυτό είμαστε εναντίον του ρωσικού Ιμπεριλιασμού επειδή είναι μια μορφή σκλαβιάς. Αλλά και οι Ρώσοι είναι σκλάβοι…

dimpenews.com


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...