Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Εάν η Αμερική πηγαίνει σε πόλεμο με τη Ρωσία, να δώσουμε το φιλί του αντίο στη Νέα Υόρκη, στην Ουάσιγκτον, στη Βοστώνη, στη Φιλαδέλφεια, στο Σικάγο...

Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων, ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το ψήφισμα 758 που καταδικάζει τη Ρωσία και εξουσιοδοτεί...

... για «στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, στον αγώνα εναντίον του λαού της, στο ανατολικό τμήμα της χώρας».
«Οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και οι σύμμαχοί μας πρέπει επιθετικά να διατηρήσουμε την πίεση προς τον Πούτιν για να τον προτρέψουμε να αλλάξει συμπεριφορά», είπε ο αντιπρόσωπος Adam Kinzinger, συντάκτης του ψηφίσματος.
Μιλώντας στην Press TV, τη Δευτέρα, ο Stephen Lendman, Αμερικανός συγγραφέας και ακτιβιστής, είπε: «μπορούμε να το εκλάβουμε ως δήλωση Ψυχρού Πολέμου. Μια λίστα με μεγάλα ψέματα, δεμένα το ένα μετά το άλλο, κατηγορώντας τη Ρωσία ανεύθυνα, για πράγματα που δεν συνέβησαν ποτέ, αποστρέφοντας το βλέμμα από την αλήθεια».
«Υπάρχει ένα παρόμοιο ψήφισμα της Γερουσίας που εισήχθη τον περασμένο Μάιο. Πήγε σε μια επιτροπή, αλλά δεν πέρασε, ωστόσο η πιθανότητα να περάσει τώρα είναι πιο εμφανής. Έτσι θα έχουμε και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου αποφάσεις, μη δεσμευτικές πρέπει να τονισθεί, αλλά εξαιρετικά σκληρές για τη Ρωσία. Κυριολεκτικά τα πράγματα έχουν φθάσει κοντά σε μια ανοιχτή αντιπαράθεση», είπε.
Ο Lendman σημείωσε ότι θα ήταν αδύνατο να φαντασθεί κανείς ότι «οποιαδήποτε υπεύθυνοι νομοθέτες θέλουν να πάνε σε πόλεμο με άλλη χώρα που θα μπορούσε να φέρει τον Αρμαγεδδώνα στη χώρα του, αλλά αυτό είναι κυριολεκτικά ο τρόπος που τα πράγματα οδεύουν, όπου η Αμερική ενεργεί προκλητικά εναντίον της Ρωσίας».
Προειδοποίησε για μια πυρηνική σύγκρουση μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων που συγκρατούν, ίσως το 95% του συνόλου των πυρηνικών όπλων στον κόσμο, με τα συστήματα χορήγησης μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε όλον τον κόσμο με απόλυτη ακρίβεια».
«Εάν η Αμερική πηγαίνει σε πόλεμο με τη Ρωσία, να δώσουμε το φιλί του αντίο στη Νέα Υόρκη, στην Ουάσιγκτον, στη Βοστώνη, στη Φιλαδέλφεια, στο Σικάγο», είπε. Οι νομοθέτες των ΗΠΑ είναι «τρελοί που κάνουν πολιτική που βασίζεται σε μεγάλα ψέματα, όχι στην αλήθεια. Η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν». «Το Κογκρέσο έχει πάρει τα πράγματα απολύτως ανάποδα. Προτίθεται να βάλει την Αμερική σε πόλεμο; Δεν το εύχομαι», κατέληξε ο Lendman.
Ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ron Paul, έκρουσε, επίσης, τον κώδωνα του κινδύνου. «Πρέπει να συγκρατήσετε εκείνα τα μέλη του Κογκρέσου που θα ψηφίσουν για να μας φέρουν πιο κοντά στον πόλεμο με τη Ρωσία», έγραψε ο Paul σε πρόσφατο άρθρο του.
«Τα γεράκια της Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι η εκλογή τους τον περασμένο μήνα, τους έδωσε την ελευθερία να ξεκινήσουν περισσότερους πολέμους. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να αμφισβητηθούν", υποστήριξε.

http://karfotiko.blogspot.gr/2014/12/blog-post_644.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...