Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η Καβάλα βρίσκεται στην Istanbul αλλά και οι δυό στην Ελλάδα. Μαθήματα τουρκικής γεωγραφίας και προπαγάνδας;


Η Τουρκία, προφανώς, δεν αρκείται μόνο στην εκμεταλλευση της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη. Δημιουργήθηκε λοιπόν μία περίεργη σελίδα στο facebook η οποία αναφέρεται στην Καβάλα με τίτλο Kavala και πληροφορίες στα αγγλικά και τούρκικα. Τα ελληνικά δεν υπάρχουν πουθενά.
Μας επισημαίνουν επίσης ότι η καβάλα βρίσκεται στην "istanbul". Αλλά είναι και στην Ελλάδα. Δηλαδή, η Καβάλα βρίσκεται στην "istanbul" και στην Ελλάδα ταυτόχρονα. Η γεωγραφία μπορεί να προσαρμόζεται όπως συμφέρει τους τούρκους. Μέσα στην σελίδα έχει δημοσιεύσεις στα τούρκικα και μερικές φωτογραφίες από την ελληνική Καβάλα. Μιλάμε για σελίδα με το επίσημο λατινικό όνομα της πόλης που οποιοσδήποτε ξένος μπει στην σελίδα, θα νομίζει ότι η περιοχή αυτή κατοικείται από Τούρκους στην Ελλάδα (άρα και τουρκική μειονότητα), αφού αναφέρει μεν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά στις πληροφορίες δεν υπάρχει η ελληνική αλλά η τουρκική και αγγλική (σαν διεθνής) γλώσσα. Αφού δεν υπάρχει κάποια μειονότητα να εκμεταλλευτεί η Τουρκία, προσπαθεί με ανέξοδη προπαγάνδα μέσα από το κοινωνικό δίκτυο να δημιουργήσει κάτι ανύπαρκτο; 
Η Τουρκία πάντως βρίσκει πρόθυμους συμμάχους στις επιδιώξεις της, κάτι δημάρχους της πλάκας που θέλουν να αναστηλώνουν μεντρεσέδες, λες και δεν έχει άλλα μνημεία για να αναστηλώσει η καβάλα. Είμαστε οι μόνοι που αναστηλώνουμε κτίσματα άλλου πολιτισμού και δεν αναστηλώνουμε ή συντηρούμε τα δικά μας. Η κίνηση τουριστών από την τουρκία αυξάνεται (όπως και στην Θεσσαλονίκη του Μπουτάρη) και κάποιοι το θεωρούν επιτυχία. Η επιτυχία όμως θα ήταν να έρχονται λεφτάδες τουρίστες από την Ευρώπη και την Ρωσία (όπου σύμφωνα με τελευταία έρευνα ξοδεύουν τα πιό πολλά) και όχι από τις φτωχές γειτονικές χώρες με χαμηλό βιοτικό επίπεδο (σαν εμάς πλέον).
Επίσης, πριν λίγο καιρό σε γυμνάσιο άγνωστοι έκαψαν την ελληνική σημαία και ανέβασαν την τουρκική.

 Η σελίδα αυτή αν δεν αποσκοπεί σε προπαγάνδα, τότε πρόκειται γιά κάποιον αγεωγράφητο τούρκο, λάτρη της ομορφιάς της πόλης.
Το παράδοξο, όμως, που μας οδηγεί στο γεγονός ότι πρόκειται για προπαγάνδα είναι ότι η σελίδα αυτή έχει το όνομα της ελληνικής πόλης, δημοσιεύει θέματα τουρκικής επικαιρότητας και στις πληροφορίες υπάρχει η τουρκική γλώσσα αλλά και η αγγλική. Δηλαδή, δεν απευθύνεται μόνο στους Τούρκους. Σκεφτείτε, να είστε άγγλος ή αμερικάνος που δεν ξέρετε καν που πέφτει η Ελλάδα. Αυτόματα η καβάλα έχει περάσει στο υποσυνείδητο σας ως περιοχή κατοικούμενη από τούρκους με τουρκική μειονότητα.
Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να πάρουν τα μέτρα τους. Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από το περιεχόμενο της σελίδας





 


http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/04/istanbul.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...