Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Επενδύσεις στη Κριμαία ετοιμάζει η Κίνα.

Μόλις ένας μήνας έχει περάσει από την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και η Κίνα σκοπεύει να επενδύσει σε τεράστια έργα στην περιοχή.
Ο Vladimir Chizhov, πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε πως η Ρωσία συνεργάζεται με την Κίνα σε δύο μεγάλα έργα : τον αγωγό φυσικού αερίου(Τhe Power of Siberia) και τον 25 μέτρων λιμένα βαθέων υδάτων. Τα έργα αυτά θα συνεχιστούν, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία, τόνισε χαρακτηριστικά ο Chizhov.Περιέγραψε,μάλιστα, τον αγωγό φυσικού αερίου ως μέγα έργο που θα αντλήσει 60 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη ρωσική Άπω Ανατολή και με μια γραμμή κλάδων θα παραδίδει 38 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως στην Κίνα .
Σημείωσε ότι η Gazprom, η εθνική εταιρεία πετρελαίου της Ρωσίας , και η China National Petroleum Corporation (η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της Κίνας ) έχουν μια νομικά δεσμευτική συμφωνία από το 2013.

Ο Chizhov δήλωσε πως η Ρωσία και η Κίνα θα συνεχίσουντα σχέδια για τις κινεζικές επιχειρήσεις με σκοπό να οικοδομήσουν ένα λιμάνι 25 μέτρων βάθους στην Κριμαία, ως μέρος ενός νέου διαδρόμου μεταφοράς από την Ασία προς την Ευρώπη το οποίο και θα ονομαστεί "The Economic Belt of the Great Silk Route'' ( Η Οικονομική Ζώνη του Μεγάλου Δρόμου του Μεταξιού ).

Η Φωνή της Ρωσίας, η διεθνής υπηρεσία ραδιοφωνικών εκπομπών της ρωσικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι η Κίνα "δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εναλλακτικά ενεργειακά έργα στην Κριμαία.''

Οι ρωσικές πηγές αποκαλούν την Κριμαία η « νέα γη των ευκαιριών » για τις διεθνείς εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τονίζουν ότι η διψασμένη για ενέργεια Κίνα προτίθεται να επωφεληθούν απ' αυτό .

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Κίνα θα εγκαταλείψει μια προγραμματισμένη 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων επένδυση σε εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας στη Νεβάδα με σκοπό να επενδύσει τα χρήματα στην Κριμαία.


http://www.geopolitics.com.gr/2014/04/blog-post_6371.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...