Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Απάντηση της “Κατάνυξης” στις απειλές υψηλά ιστάμενων εκκλησιαστικών προσώπων προς φίλους και συνεργάτες μας.


Χριστός Ανέστη
!
Στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, με βαριά καρδιά, ως διαχειριστές του Ιστολογίου «Κατάνυξις», αναγκαστήκαμε από τις περιστάσεις να προβούμε σε αλλαγές στην εμφάνιση του Iστολογίου μας.
Οι αλλαγές αυτές (αμέσως αντιληπτές από τους πολλούς και πιστούς αναγνώστες μας) έγιναν για να προφυλάξουν τους εκλεκτούς φίλους και εξωτερικούς συνεργάτες μας, από άδικες και μνησίκακες κατηγορίες υψηλά ιστάμενων εκκλησιαστικών προσώπων, για τις δημόσιες και επώνυμες  τοποθετήσεις τους μέσω του ιστολογίου μας.
Είναι φανερό ότι η ορθόδοξη μαρτυρία του ιστολογίου μας, ο αγώνας μας κατά της αίρεσης του παπισμού και του οικουμενισμού, η διαρκής δημοσιοποίηση  και καταγγελία των φιλοπαπικών και φιλοοικουμενικών ενεργειών των Ορθοδόξων εκκλησιαστικών προσώπων, ενοχλεί, ξεβολεύει και εξοργίζει τους υπεναντίους, που διυλίζουν τον κώνωπα, όταν ελέγχουν τις πράξεις άλλων, αλλά καταπίνουν αμάσητη την κάμηλο σε θέματα πίστης.
Κανένας από τους υψηλά ιστάμενους κατηγόρους των φίλων και εξωτερικών συνεργατών μας δεν διαμαρτύρεται, αμέσως ή εμμέσως, για τα κηρύγματα παλαιών σπουδαίων θεολόγων που δημοσιεύουμε στο ιστολόγιο μας και τα οποία στηλιτεύουν τον θανάσιμο εναγκαλισμό της Ορθοδοξίας με την αίρεση. Ποιος από αυτούς, άλλωστε, έχει το ηθικό ανάστημα και το θεολογικό κύρος να αντικρούσει τα θεόπνευστα κηρύγματα ενός Άγιου Ιουστίνου Πόποβιτς, ενός  Άγιου Νικολάου Βελιμίροβιτς, ενός Αυγουστίνου Καντιώτη, ενός Φιλόθεου Ζερβάκου, κατά του Οικουμενοπαπισμού, και να μην φανεί γελοίος! Αντιθέτως, η εμπάθεια και η κακία τους ξεσπά κατά των εν ζωή αγωνιστών υπέρ της Πίστεως, ιερέων, θεολόγων και λαϊκών, πολλοί εκ των οποίων μας τιμούν με τη φιλία και με την συνεργασία τους στην Κατάνυξη. Άλλοτε με άδικες πειθαρχικές διώξεις, άλλοτε με έμμεσες απειλές υπό τύπον συστάσεως και νουθεσίας, άλλοτε με άμεσες και απροκάλυπτες απειλές, προσπαθούν να φιμώσουν κάθε ορθόδοξη φωνή που ομιλεί για αφύπνιση του μακαρίως κοιμωμένου ορθοδόξου πληρώματος και αντίσταση κατά της κακοδοξίας.
Να γνωρίζουν, όμως, οι κατήγοροι των σπουδαίων και αγαπητών φίλων και συνεργατών μας, αλλά και παντός αγωνιζόμενου υπέρ της πίστεως ορθοδόξου χριστιανού, ότι εμείς, ως Κατάνυξη, θα στηρίξουμε όσους αρχιερείς, ιερείς, θεολόγους ή λαϊκούς, υποστούν διώξεις ή πολιτικές εξουθένωσης λόγω του Ορθόδοξου αντιοικουμενιστικού τους Λόγου. Δεν θα επιτρέψουμε οι σφουγγοκωλάριοι του αντίχριστου πάπα να προδώσουν την Ορθοδοξία. Το ιστολόγιο μας, θα συνεχίσει να τιμά και να υποστηρίζει των υπέρ της Ορθοδοξίας αγώνα, θα παραμείνει πιστό στο σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, πιστό απέναντι στους φίλους και συνεργάτες του, πιστό στους πάμπολλους φιλορθόδοξους αναγνώστες του σε όλο τον κόσμο

Υστερόγραφο προς τους διαφωνούντες
 
Ως διαχειριστές του ιστολογίου ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ελέγχουμε το περιεχόμενο των αναρτήσεών μας, ωστόσο, όπως αναφέρεται στο τέλος των αναρτήσεων, “ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου”.  
Όποτε αναρτήσαμε θέμα με το οποίο εμείς (ή εξωτερικός συνεργάτης ή άλλο ιστολόγιο) αναφερόμαστε επωνύμως σε πρόσωπο ή φορέα, το κάναμε αφού πρώτα ελέγξαμε  αν  α) η καταγγελία ή κρίση αφορά καταστάσεις ή πράξεις και όχι στο ίδιο το ποιόν του προσώπου, το οποίο ως εικόνα Θεού μόνο ο ίδιος ο Θεός μπορεί να κρίνει β) η καταγγελία ή η κρίση αφορά αποκλειστικά σε γεγονότα, δημόσιες πράξεις και έγγραφα σχετικά με την Ορθόδοξη μαρτυρία τους, (όχι φήμες, θέματα ιδιωτικής φύσης, άσχετα θέματα πχ. οικονομικά μητροπόλεων κτλ.) και γ) η καταγγελία ή η κρίση  αφορά στον "δημόσιο λόγο" των προσώπων ή φορέων, τον οποίο εκφέρουν εκ του αξιώματος ή της ιδιότητάς τους ως αρχιερείς, καθηγητές Πανεπιστημίου, συγγραφείς θεολόγοι, ορθόδοξα μέσα ενημέρωσης,  bloggers.
Όμως, όσον αφορά στην ουσία των πραγμάτων, δηλ. στα κηρύγματα, στις Ομιλίες και στις λοιπές αναρτήσεις που αφορούν στον αντιαιρετικό και αντιοικουμενιστικό μας αγώνα που, όπως μας έγινε σαφές για πολλοστή φορά ενοχλεί, ή την πληθώρα των υποστηρικτικών, επαινετικών και παροτρυντικών σχολίων των φίλων επισκεπτών του Ιστολογίου μας προς τους ομολογητές αντιοικουμενιστές ιερείς και λαϊκούς (παραδόξως αυτά τα σχόλια φόβισαν και ενόχλησαν πολύ, προκάλεσαν φθόνο σε ιεράρχες και έγιναν αφορμή για περαιτέρω απειλές),  παρακαλούμε και προκαλούμε τους διαφωνούντες· οποιαδήποτε ιδιότητα και αν έχουν, αρχιερείς, ιερείς, καθηγητές Θεολόγοι κτλ., αντί να στρέφονται κατά των πολλών και σπουδαίων συνεργατών μας, να μας γνωρίσουν επιτέλους τις θέσεις τους με επιχειρήματα, είτε δημοσίως με άρθρα τους προς δημοσίευση, είτε ιδιωτικώς,  στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Κατάνυξης (katanixis@gmail.com), και εφόσον διαπιστώσουμε ότι σφάλλαμε, θα επανορθώσουμε αμελλητί και με το παραπάνω.
Μετά τιμής
Οι διαχειριστές της «Κατάνυξης».

Στη συνέχεια παραθέτουμε την από 5ης Φεβρουαρίου τ.έ. σχετικής ανακοίνωσης του Ιστολογίου μας.
Οι διαχειριστές του Ιστολογίου «Κατάνυξις» επαναλαμβάνουμε στους αναγνώστες μας αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, πως είμαστε ένα συλλογικό, ελεύθερο, Ορθόδοξο, ιεραποστολικό και αντιαιρετικό ιστολόγιο.
Τονίζουμε πως το δικαίωμα κάθε blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό.
Υπενθυμίζουμε πως στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.
Το ιστολόγιο katanixis.blogspot.gr αναδημοσιεύει τακτικά, στα πλαίσια της προσπάθειάς του για πληροφόρηση, άρθρα και απόψεις άλλων συγγραφέων, bloggers και ιστότοπων. Στην περίπτωση αυτή παρατίθεται πάντοτε η πηγή και συνεπώς το παρόν ιστολόγιο, αποποιείται κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες. Σε κάθε περίπτωση, που από αβλεψία και εκ παραδρομής, θίγεται κάποιος πολίτης ή παραβιάζονται νόμοι για τα πνευματικά δικαιώματα ή τα προσωπικά δεδομένα, παρακαλούμε το θιγόμενο πρόσωπο, να επικοινωνεί μέσω email με τους διαχειριστές του Ιστολογίου.
Καταλήγοντας δηλώνουμε, πως η προσωπική επίθεση στον πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Μανώλη, ως δήθεν ενεργού διαχειριστή του Ιστολογίου, είναι ανυπόστατη. Εξ αρχής, ως ελάχιστη τιμή στον αγώνα και στο έργο του, θελήσαμε τιμητικώς, να του προσφέρουμε θέση διαχειριστού στο ιστολόγιό μας, πράγμα που ο πατήρ Νικόλαος ουδέποτε χρησιμοποίησε στην πράξη. Η σκέψη μας αυτή βασιζόταν κυρίως στην ανάγκη μας να έχουμε την ευχή του πνευματικού μας πατρός, στο επίπονο έργο της διαχειρίσεως ενός συνεπούς και ελεύθερου ορθόδοξου ιστολογίου. Από τη θέση αυτή του ζητούμε δημοσίως να μας συγχωρήσει που η αυθόρμητη και ειλικρινής πρόθεσή μας, να τιμήσει και να ευλογήσει τις προσπάθειές μας, του δημιουργεί διάφορα προβλήματα.
Μετά τιμής
Οι διαχειριστές της «Κατάνυξης».

http://www.katanixis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_22.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...