Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Έκρυθμη η κατάσταση στην Ουκρανία.

-Συνεδριάζει απόψε το Συμβούλιο Ασφάλειας της χώρας
-Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Ντονέτσκ


Φιλορώσοι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης Σλαβιάνσκ, το οποίο κατέλαβαν ένοπλοι, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία κατέσχεσαν τουλάχιστον 400 περίστροφα και 20 αυτόματα όπλα.                                        
REUTERS/GLEB GARANICH
«Επιθετική ενέργεια της Ρωσίας» θεωρεί το Κίεβο τις σημερινές επιθέσεις φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, όπως δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβακόφ.
«Μονάδες των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών επεξεργάζονται επιχειρησιακό σχέδιο απάντησης», ανέφερε ο Αβακόφ σε μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ έχει συγκαλέσει για απόψε, στις 21.00 τοπική ώρα, επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας.
Νωρίτερα, φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν περάσει και πάλι στην επίθεση στην ανατολική περιοχή της χώρας, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της πόλης Σλαβιάνσκ και καταλαμβάνοντας την έδρα της αστυνομίας στο Ντονέτσκ.
Έξι ημέρες μετά την πρώτη σειρά επιθέσεων και καταλήψεις, έπειτα από τις οποίες ανακήρυξαν «κυρίαρχη δημοκρατία», οι φιλορώσοι ακτιβιστές κατέλαβαν το Σάββατο την έδρα των δυνάμεων ασφαλείας στο Ντονέτσκ και ένα αστυνομικό τμήμα στο Σλαβιάνσκ, όπου ύψωσαν τη ρωσική σημαία.

Ουκρανία: Κλιμάκωση της έντασης στα ανατολικά Άνδρες οπλισμένοι με αυτόματα όπλα, έστησαν οδοφράγματα από λάστιχα αυτοκινήτων και σάκους με άμμο σε οδικές αρτηρίες της πόλης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι ένοπλοι, ντυμένοι με συνδυασμούς στρατιωτικών και μη ενδυμάτων, ελέγχουν τα αυτοκίνητα που εισέρχονται στην πόλη προερχόμενα από τις πόλεις Λουχάντσκ και Ντονέτσκ.

Ουκρανία: Φιλορώσοι κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα στην Ανατολική Ουκρανία Η δήμαρχος της πόλης Σλαβιάνσκ δήλωσε ότι όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται με το μέρος των φιλορώσων ακτιβιστών και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση αστυνομικής επέμβασης όλοι μαζί θα προστατεύσουν τους καταληψίες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Υπεστάλη η ουκρανική σημαία από το αρχηγείο, σύμφωνα με το Reuters

Νωρίτερα, ένοπλοι κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας και σύμφωνα με την αστυνομία κατέσχεσαν τουλάχιστον 400 περίστροφα και 20 αυτόματα όπλα. REUTERS/GLEB GARANICH
Ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται, υποκύπτοντας στις πιέσεις φιλορώσων διαδηλωτών.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, πάνω από το αρχηγείο της αστυνομίας υψώθηκε η ρωσική σημαία και υπεστάλη η ουκρανική.
«Σύμφωνα με το αίτημά σας, παραιτούμαι», είπε στους διαδηλωτές ο επικεφαλής της αστυνομίας Κονσταντίν Ποζιντάγεφ.

Νωρίτερα σήμερα, περίπου 200 ένοπλοι φιλορώσοι διαδηλωτές κατάφεραν να εισέλθουν στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Ντονέτσκ χωρίς να συναντήσουν αντίσταση. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ένοπλοι κατέσχεσαν τουλάχιστον 400 περίστροφα και 20 αυτόματα όπλα τα οποία μοίρασαν σε διαδηλωτές.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8366.html#.U0mK2KLQ6fo

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...