Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Gazprom προς Ουκρανία: Χρωστάτε 1,5 δισ. δολάρια.

 
Όλα τα όπλα «ρίχνει» η Ρωσία στον ακήρυχτο πόλεμο με την Ουκρανία, με τελευταίο τις πιέσεις προς το Κίεβο από πλευράς του ρωσικού κολοσσού Gazprom.

Η εταιρεία έσπευσε να... θυμίσει στην Ουκρανία το "τεράστιο", όπως τα χαρακτηρίζει, χρέος ύψους 1,55 δισεκατομμυρίου δολαρίων...
για το φυσικό αέριο που δεν έχει πληρώσει στη Ρωσία. Προχώρησε όμως ακόμη περισσότερο αναφέροντας με νόημα ότι η προνομιακή τιμή που δόθηκε στο Κίεβο μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

"Έχουμε καλές σχέσεις με την Ουκρανία, η διαμετακόμιση φυσικού αερίου λειτουργεί, πρέπει απλώς να πληρώσει το φυσικό αέριο... Επί του παρόντος οι καθυστερημένες οφειλές ανέρχονται σε 1,549 δισεκατομμύριο δολάρια", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Σημειώνεται ότι η ουκρανική οικονομία βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας και ευρωπαϊκές χώρες όσο και οι ΗΠΑ πιέζουν το ΔΝΤ για τη χορήγηση πακέτου βοήθειας.

Την Παρασκευή η Κεντρική Τράπεζα της χώρας επέβαλε περιορισμούς στην ανάληψη συναλλάγματος καθώς οι πολίτες συνεχίζουν να «σηκώνουν» τα χρήματά τους από τις τράπεζες.

Ο νέος πρωθυπουργός, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το νεοδιορισμένο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Στεπάν Κιούπιβ, προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους πολίτες ότι η χώρα διαθέτει αρκετά χρήματα, για να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, Ria Novosti

http://www.capital.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...