Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Με «κραχ» του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ απειλεί η Μόσχα σε περίπτωση κυρώσεων.

Σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι αν η Ουάσιγκτον επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, η Ρωσία είναι πιθανόν να αναγκασθεί να εγκαταλείψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς (φωτ. αρχείου).
ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ πως ενδεχόμενες κυρώσεις σε βάρος της θα οδηγήσουν σε «κραχ του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος» απηύθυνε η Ρωσία.
Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Σεργκέι Γκλαζίεφ δήλωσε σήμερα ότι αν η Ουάσιγκτον επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, η Ρωσία είναι πιθανόν να αναγκασθεί να εγκαταλείψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς και να αρνηθεί να αποπληρώσει τα δάνειά της προς τις αμερικανικές τράπεζες.
EURONEWS
Ουκρανία: Την επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία εξετάζουν ΕΕ και ΗΠΑ Ο Γκλαζίεφ, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνά από τη ρωσική ηγεσία για τη διατύπωση σκληρών θέσεων χωρίς ωστόσο να συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, ανέφερε ότι εάν η Ουάσινγκτον παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία ρωσικών επιχειρήσεων και ιδιωτών, η Μόσχα θα συστήσει στους κατόχους αμερικανικών αξιών να τις πουλήσουν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters
http://www.naftemporiki.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...